Vliegen zonder vleugels

Gelezen door: Regine Ryckoort (11 boeken)

Citaat: "Ik staar mijn grootouders ontzet aan. Ik geloof het niet, maar de grauwe afschuw op hun gezichten bevestigt dat het waar is. Mijn grootvader staat op en pakt een map uit de kast. Ik heb ze nooit eerder gezien. Het zijn de krantenknipsels die hij pijnlijk netjes heeft bijgehouden, eerst van de feiten en later van het proces.
"Ik heb alles voor je bewaard," zegt hij.
"Ik wil het niet lezen.""

Vliegen zonder vleugels is het aangrijpende verhaal van Manthe, wiens leven over kop gegooid wordt als ze te weten komt dat haar broer haar zus en ouders vermoord heeft. Het is een zoektocht naar waarheid, naar 'begrijpen' en vergeving.
Knap geschreven!!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Busquart (9 boeken)

Wat zou jij doen als je na elf jaar te horen kreeg dat je ouders en je zus niet omkwamen bij een auto-ongeval, maar door je broer vermoord werden? Het overkomt Manthe en ze is er op zijn minst gezegd ondersteboven van. Ze voelt zich verraden door haar grootouders, die dit elf jaar voor haar verzwegen. Zal ze dit ooit aan iemand durven vertellen? Hoe zullen haar vriend Arne en haar beste vriendinnen reageren? En hoe zit het met Tibo, haar broer? Waarom heeft hij het gedaan? Zal ze hem met die vraag durven confronteren? Zal ze hem ooit kunnen begrijpen? Het wordt een hele strijd, met zichzelf en de buitenwereld. Zal ze het hele gebeuren ooit een plaats kunnen geven? Dit boek is geschikt voor lezers vanaf 14 jaar. Heel pakkend voor wie graag in de huid van het hoofdpersonage kruipt en houdt van boeken met psychologische diepgang. Gerda Van Erkel slaagt er steeds opnieuw in om haar personages levensecht vorm te geven, met hun gedachten en gevoelens.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: