Tijd om te sterven

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Hij had zijn handen achter zijn rug. Hij houdt ze nu voor zich. Hij heeft handschoenen aan en een mes in zijn rechterhand. Hij zegt verder niets. Hij komt naast me staan, pakt mijn rechterhand en snijdt in een enkele beweging de helft van mijn pink af."

Een seriemoordenaar is actief op het internet. Hij biedt zijn diensten aan aan mannen die van hun lastige echtgenotes af willen. Hij zorgt ervoor dat deze vrouwen verdwijnen in ruil voor een deel van de levensverzekering die de mannen na een aantal jaren zullen ontvangen. Hij noemt zichzelf 'Dali' en gaat uiterst nauwkeurig te werk.

Smoky en haar team worden op de zaak gezet wanneer Dali een van zijn slachtoffers tijdens de huwelijksplechtigheid van een van haar teamleden 'aflevert'...

De boeken van McFadyen groeien met elk deel. Smokey en haar team krijgen steeds meer een vertrouwd gezicht. En het moet gezegd: 'Crime scenes from hell' is een passende omschrijving voor deze boeken!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Inge op 19 augustus 2010:
Het derde boek van deze schrijver dat ik lees. Vloeiend geschreven, originele ontknoping.

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Citaat: "'Je zult je wel afvragen waarom je hier bent, nummer 35', mompelt hij. 'Maak je geen zorgen, het is niet omdat je één van de regels hebt overtreden. Je bent een voorbeeldige eenheid geweest'.
Eenheid. Nummer 35. Het bewaren van vlees.
'Je bent hier omdat ik je wil vragen een besluit te nemen. Ik ga je vragen om te kiezen wie ik zal verminken of vrijlaten. Jou of nummer 36?'.
'Wie is nummer 36?'
'De andere jonge agent die ik hier na jou heb gebracht.'"

Hij noemt zichzelf Dali en biedt zijn diensten aan mannen aan die van hun "lastige" echtgenotes af willen. Voor een aanzienlijk geldbedrag zorgt hij ervoor dat de vrouwen spoorloos verdwijnen. Zijn aanpak is uiterst zakelijk -nauwkeurig, emotieloos, zonder enige mores- waardoor hij vrijwel geen aanwijzingen achterlaat. Sterker nog, Smoky en haar team hebben zelf geen weet van Dali's praktijken totdat hij één van zijn slachtoffers 'aflevert' op de stoep van de FBI. Maar waarom heeft deze vrouw het mogen overleven? En waarom wordt de FBI op het spoor van Dali gezet? Het zijn een paar van de vele raadsels die Smoky moet ontrafelen in haar jacht op een psychopaat die een spel speelt met regels die hijzelf geschreven heeft.

Het vierde deel al in deze reeks met als hoofdpersonage Smoky en haar team. En in elk deel worden er steeds meer geheimen onthult van Smoky uit het verleden. Wat deze schrijver zo goed maakt, is dat hij een zeer spannende thriller kan schrijven, met onverwachtige wendingen en een origineel plot. Maar dat hij ook alle hoofdpersonages krachtig weergeeft met al hun sterktes en gebreken. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: