Misschien/Nooit

Gelezen door: Roel Daenen (10 boeken)

Citaat: "De wereld ligt aan je voeten als je jong bent. De wereld ligt aan je voeten als je wil. Wel... Ik ben jong en ik wil."

Na Façade verrast de jonge, Leuvense stripauteur Kristof Spaey vriend en vijand met een klepper van formaat: Misschien/Nooit. Het is dat zeldzaam soort boek dat je in één ruk uitleest en intussen alles en iedereen om je heen vergeet.

Spaey, die het scenario met Libris-veteraan Marc Verder Legendre schreef, levert hiermee een knap, caleidoscopisch en lichtjes verwarrend tweeluik af. Na Misschien draai je het boek – letterlijk – om en lees je krek hetzelfde verhaal, maar dan door de ogen van een andere protagonist. Met subtiele details – zoals het gebruik van kleur en taal – en een zorgvuldig opgebouwd tempo duwt Spaey de lezer voortdurend in een andere richting, waardoor de complexe puzzel van het verhaal zich traag prijsgeeft.

Spaey’s realistische tekenwerk scheert hoge toppen en geeft het verhaal de allure van een donkere, erg geloofwaardige whodunit. Om kippenvel van te krijgen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: