Ik ben Charlotte Simmons

Gelezen door: Dieter Furniere (2 boeken)

Een erg lijvig boek, maar ooooo zo boeiend. Geen enkel boek die ik eerder las, liet me zo snakken om op een andere plaats te zijn, bij deze een universiteit in de Verenigde Staten. Prachtig geschreven boek, die ondanks zijn lengte (600 blz.), in 2 dagen uitgelezen werd.
Maar waarover gaat het nu eigenlijk? Wel, dit boek behandelt het leven van een 18-jarig bescheiden meisje afkomstig uit één van de outlets van Amerika. Als preutse meid, erg knappe en slimme meid, krijgt ze de kans om aan één van de meest beruchte universiteiten van de Verenigde Staten te studeren. In het begin heeft ze erg weinig vrienden, maar al vlug wordt ze opgemerkt door enkele knappe jongemannen, die in school toch als populair bekend staan. De ene is een boomlange basketbalreus die een carrière als prof ambieert, de andere is een slimme slungel die tot over zijn oren verliefd is en de derde is de praesis van de bekendste studentenclub van de school. Hoe het afloopt en wie de prijsvogel afschiet moet je zelf uitzoeken, maar dit is alvast een boek dat je niet links mag laten liggen.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Evi op 6 februari 2007:
Gezien de dikte van het boek - meer dan 600 pagina's - duurt de inleiding ook veel langer. Het neemt wel zo'n 100 pagina's in beslag voordat je mee bent met alle personages. Maar dan gaat het heel snel en is het boek uit voor je het goed en wel beseft!
Christophe Robbe op 3 september 2006:
Met een cynisch scalpel ontleedt Tom Wolfe, zoals we van hem gewoon zijn, de hedendaagse Amerikaanse maatschappij. Ditmaal is het studentenleven aan de beurt. Het hoofdpersonage wordt "ingewijd" in diverse gewoonten en zeden die thans blijkbaar opgang maken aan Amerikaanse topuniversiteiten.
Verplichte lectuur voor alle Tom Wolfe-fans en ook voor iedereen die Tom Wolfe nog nooit gelezen heeft !