De wereld van Sofie

Gelezen door: Sara Vleminckx (1 boeken)

Het is een goed boek,soms een beetje moeilijk maar het is niet aangeraden voor kinderen onder de 15 jaar Het is een echt filosofisch boek en het is spannend . Iedereen moet hem gelezen hebben.

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
Bjorn Evens op 25 oktober 2006:
Ik vind dit echt een mooi boek. Er wordt op een leuke manier kennis gemaakt met de filosofie, wat op zich al een moeilijk thema is. Het wordt mooi in een verhaal gegoten, dat eveneens spannend is. Dus echt een leuk boek, dat je moet gelezen hebben. Zeker als je geïteresseerd bent in filosofie.
janssens maren op 10 juli 2006:
Ik vind het een mooi, goed boek om te leren over filosofie. Na De wereld van SOfie (ik las het toen ik 15 was) heb ik me ook de andere boeken van Jostein Gaarder aangeschaft. Er is ook een video en een gezelschapsspel van het boek en ook heb ik een werkboek, dat is handig, zo zie ik alles overzichtelijker
Miriam Lambaere op 14 februari 2006:
Ik lees graag iets over filosofie. De originele invalshoek en de vergelijkingsmogelijkheid en reflexie spraken me wel aan. Het is een basis om verder te zoeken. Het boek is ideaal om in groep te lezen en te bediscussiëren.

Gelezen door: Kris Borremans (78 boeken)

Enkele dagen voor haar vijftiende verjaardag krijgt Sofie een mysterieuze brief van een onbekende filosofieleraar. Dit is het begin van een lessenreeks over de belangrijkste Westerse filosofen. Na een tijdje ontmoet ze de man ook af en toe in levende lijve. Elke brief of sessie behandelt een volgende periode in de geschiedenis van de wijsbegeerte. Hij begint bij de Griekse filosofen en eindigt bij de existentialisten.
Het boek leest zeer vlot en geeft een overzichtelijk beeld van de voornaamste filosofen. Het verhaal rond Sofie en de leraar is mooi opgebouwd en heeft een boeiende ontknoping. Voor al wie interesse heeft in filosofie, is dit een sterke aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Rina De Herdt (27 boeken)

Interessant, maar moeilijk. De verhaallijn is goed opgebouwd en de vele stukjes geschiedenis van de filosofie zijn er op een speelse manier in verweven. Het is niet mogelijk om alles in één keer volledig te begrijpen. Dat stoort echter niet in het geheel. Naar het einde toe wordt echter het verhaal zelf ook tamelijk complex. Dan is het zaak van je aandacht als lezer niet te laten verslappen. De spanning is wel goed opgebouwd zodat je wel gemotiveerd blijft om tot het eind te blijven lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: