Donker water

Gelezen door: Bart Verdeyen (626 boeken)

Citaat: "Onder het wateroppervlak van de verlaten groeve was het stil, koud en aardedonker. Het lichaam zonk snel, door gewichten omlaag getrokken, steeds dieper, tot het met een minieme beweging tot rust kwam in de zachte, ijskoude modder. Daar zou ze jarenlang ongestoord blijven liggen, bijna vredig. Maar boven haar, op het droge, begon de nachtmerrie pas echt."

In een verlaten groeve in de buurt van Londen is inspecteur Erika Foster met haar team op zoek naar een waterdichte koffer die tien kilogram heroïne bevat. Straatwaarde: ongeveer vier miljoen pond. Erika wil de drugsdealer die deze koffer in de groeve gegooid heeft achter de tralies. Op een bepaald moment wordt de koffer ontdekt. Maar in de buurt van deze koffer doet het duikersteam een lugubere ontdekking. Er wordt een skelet van een kind gevonden. Al snel wordt duidelijk dat het de overblijfselen zijn van de elfjarige Jessica Collins. Het meisje verdween zesentwintig jaar geleden wanneer ze op weg was naar het verjaardagsfeestje van een vriendinnetje. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen.

Erika Foster wil zich vastbijten in deze zaak alhoewel ze zich met de narcoticazaak zou moeten bezighouden. Na fel aandringen krijgt ze groen licht om zich op deze zaak te werpen. Zo komt ze in contact met de vrouw die het onderzoek destijds leidde. Ze gaat nog steeds gebukt onder het feit dat ze deze zaak nooit heeft kunnen ophelderen. Aangestoken door het enthousiasme van Erika begint ze te herleven en ze probeert Erika te helpen bij het onderzoek. Ze wordt echter afgeluisterd door een persoon die er alles aan doet om het onderzoek te dwarsbomen. Bovendien is de familie van Jessica Collins helemaal ontwricht en dat doet het onderzoek ook geen goed! Zeer vlot geschreven en spannende thriller met enkele verrassende plotwendingen. Robert Bryndza is een schrijver om in de gaten te houden!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (751 boeken)

Zeer, zeer goed. Meer moet er niet over gezegd worden. Dus een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: