Het Winterpaleis

Gelezen door: Lydia (242 boeken)

Citaat: "'Ze hebben nog een andere naam voor me', zei hij na de lange stilte die tussen ons was blijven hangen, en zijn stem was nu laag en diep. 'Die naam heb je ook gehoord, lijkt me zo.' 'Raspoetin,' zei ik, en het woord bleef halverwege steken in mijn keel."

Een roman met een historische achtergrond die mijn geschiedenislessen van vroeger opfrist. Heerlijk om te lezen! De afwisseling tussen heden en verleden maakt er een boeiend en spannend boek van. In de loop van het verhaal zit je met allerlei vermoedens en als die dan uitkomen .... Het verhaal situeert zich einde 19de, begin 20ste eeuw en speelt zich af rond de tsaar en zijn familie.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
superwoman op 21 december 2011:
Het is Boyne weer gelukt om met dit boek mijn volle aandacht en nieuwsgierigheid op te wekken. Naar het einde toe kan je de plot al vermoeden maar dat maakt het niet minder aandoenlijk. Prachtig gewoon.

Gelezen door: Dirk Similon (135 boeken)

Citaat: "En toen klonken de schoten. Eerst één, plotseling, onverwacht. Ik sprong op. Mijn ogen vlogen open. Ik stond stil, aan de grond genageld. Toen een paar momenten later, een tweede, en nu hapte ik naar adem. Toen een reeks schoten, alsof alle bolsjewieken al hun vuurwapens leegschoten. "

Boyne is gewoon een meester-verteller die zijn verhalen zo ingenieus kan opbouwen dat je het boek niet weg kan leggen.
De 80-jarige Jachmenev kijkt in 1981 terug op zijn vlucht uit Rusland, samen met Zoya, nadat de laatste tsaar met zijn gezin vermoord werd in 1918. Zijn verhaal keert terug in de tijd, maar wordt afgewisseld met hoofdstukken die van in het verleden beginnen. Beide verhaallijnen komen op het eind samen in een schitterende en ontroerende plot.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Lieve Meyers op 7 januari 2011:
eEn heel mooi boek met een romantische inslag en een blik op het leven van de Tsaar en zijn gezin! Leest als een trein, zoals alle boeken van John Boyne.
Sophie op 26 juli 2010:
Superontroerend boek! Echt een aanrader, eens goed begonnen kon ik het niet meer wegleggen, ik wou het hele verloop van dit liefdesverhaal zo snel mogelijk ontrafeld zien. Spijtig dat het al uitgelezen is...

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Het is een roman dat bestaat uit twee verhaallijnen die later naadloos in elkaar lopen. Eén verhaallijn tot het einde van het tsarendom, en één in onze tijd. Dit boek vertelt het liefdesverhaal van Georgy en Zoya, die ondanks hun intense liefde voor elkaar toch de nodige ups en downs hebben gekend. Ik was in elk geval weg het romantische, een onmogelijke liefde die zich ontplooit gedurende het verhaal. Misschien dat er geschiedkundig enkele onwaarheden inzitten, maar het stoort me niet, het is een fictief liefdesverhaal. Boyne heeft een boeiende vertelstijl die je echt meeneemt op avontuur. Een ideale roman om tijdens de wintermaanden te lezen, en heerlijk weg te dromen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Rusland