Wat het hart verwoest

Gelezen door: Jeanne Tielen (151 boeken)

Citaat: "Ik sliep er een laatste nacht en pakte de volgende ochtend vroeg de weinige persoonlijke spullen en kleren die ik had meegebracht in en verliet het huis voorgoed terwijl mijn zoon, mijn vrouw en haar minnaar nog sliepen, legde mijn sleutel op het tafeltje bij de voordeur, tegenover de stoel waar Julian als zevenjarige jongen had gezeten, en liep naar buiten, een koude herfstochtend in, waar ik constateerde dat er een grijze mist was neergedaald over Dartmouth Square, waardoor het pad naar de straat nagenoeg onzichtbaar was."

'Wat het hart verwoest' is de kroniek van een homo in het Ierland van 1945 tot nu. Het is het zoeken en worstelen met de identiteit. Het eerste deel was een pageturner. Dan volgden enkele overbodige hoofdstukken, die enkel wat gezwets vormden. Naar het einde toe was het weer een goed te smaken verhaal, al waren er wat veel toevalligheden, om het volkomen geloofwaardig te laten overkomen.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Mia op 29 juli 2019:
Ik vond dit boek teleurstellend. Natuurlijk is het bij wijlen meeslepend, confronterend, schokkend en ook hilarisch, absurd zelfs... Boyne kan schrijven! Maar, ik vond het een beetje te veel van alles wat:een afrekening met het oude, hypocriete Ierland, een groteske, een verhaal met een happy end (hoewel...)Kortom,het was "te".