Obama de weg naar verandering

Gelezen door: André Oyen (3553 boeken)

Citaat: "Ik wens dat al onze kinderen naar scholen gaan waar hun mogelijkheden tot recht komen; scholen die hen uitdagen, inspireren en die in hen een gevoel van verwondering over de wereld wakker maken. Ik wil hun de kans geven naar de universiteit te gaan, ook als hun ouders niet rijk zijn. En ik wil dat ze een goede baan krijgen, een baan die hun voldoende inkomen biedt en de nodige zorg voor hun gezondheid, een baan waarin ze ook tijd met hun eigen kinderen kunnen doorbrengen, en waarna ze uiteindelijk op een waardige manier met pensioen gaan."

Het jaar 2009 kan zeker een Obamajaar genoemd worden. In het begin van dit jaar werd Barack Obama beëdigd als vierenveertigste president van de Verenigde Staten en nu op het eind van ditzelfde jaar mag hij de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst nemen. Barack Obama wendde zich als eerste als Afro-Amerikaanse president radicaal af van het beleid van zijn voorgangers, dat zich heel arrogant opstelde tegenover de rest van de wereld.

President Obama droomt van één Amerika voor alle Amerikanen, waar het goed om te leven is voor iedereen en dat ook vrede en vriendschap naar de hele wereld uitstraalt. Op één jaar tijd heeft hij nog niet veel concreet kunnen veranderen maar de boodschap van samenwerking, dialoog en ijveren voor een mondiale vrede slaat aan. Ondertussen weten we al heel wat over deze man die een enorme uitstraling heeft. Ook verschenen er heel wat boeken over hem, waaronder twee van hemzelf.

Voor de jeugd verscheen er nog niet zoveel over hem en daar heeft Kathleen Vereecken verandering in gebracht. Deze energieke schrijfster verraste ons eerder dit jaar al met de prachtige historische roman Ik denk dat het liefde was. Ook voor dit boekje heeft ze zich enorm goed gedocumenteerd en dat levert een goed resultaat op. Ze hanteert ook een uiterst frisse aanpak, die uiteraard helemaal past bij deze vernieuwende figuur. Als jeugdauteur kan ze zich ook perfect verplaatsen in de gedachten van jongeren en dat komt het eindresultaat van het boek zeker ten goede.

Een héél mooi eindejaarscadeau voor jongeren die meer over de Amerikaanse president willen weten. Ik zou dit boekje niet alleen aan jongeren willen aanraden maar ook aan studenten Nederlands van alle mogelijke leeftijden. De auteur hanteert een heel mooi en vlot Nederlands dat dit boekje voor iedereen tot een boeiende en aangename leeservaring maken.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: