Infectie

Gelezen door: Mark L (6 boeken)

Infectie is het verhaal van een potentiële panepidemie, al dan niet georkestreed door terreurcellen. Een geïnfecteerde wordt van nabij gevolgd en het infectie verloop wordt nauwgezet en met voldoende wansmakelijke details beschreven. Gouvernementele instancies proberen de infectie in te dijken door een klopjacht op de slachtoffers te houden.

Het verhaal wordt ondersteund door de wetenschappelijke benadering van artsen en professoren die het virus of de parasiet proberen te beschrijven en te bestrijden. Science-fiction, en zeker de biologisch geïnspireerde, mag verbeeldingsrijk zijn maar moet toch nog geloofwaardig blijven. Dit is helemaal niet het geval in dit boek. Ondanks de wetenschappelijke ondersteuning waarvoor de auteur zeker wat onderzoek heeft verricht, is het verloop van de symptonen vergezocht: als het slachtoffer met zijn parasitaire infectie begint te praten en ze antwoorden met vuile taal, dan sla je dit boek toch liever dicht. Het einde kon deze miskleun niet goedmaken.

De auteur maakt, waarschijnlijk wegens gebrek aan kunst om enge gebeurtenissen te verbeelden, vaak gebruik van de vergelijking: “..., zoals in een slechte griezelfilm”. Heel terecht want dit is een slecht griezelboek; het getuigt van een zekere literaire armoede. Niet aanbevolen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (612 boeken)

Citaat: "Hij stak het pincet voorzichtig onder het witte gezwel. De punten schraapten langs het rauwe spiervlees, maar hij negeerde de pijn. Hij tilde het pincet op. Het harde gezwel bewoog maar bleef verankerd aan zijn been. Telkens als hij het pincet bewoog, vloeide er bloed. Hij gebruikte omzichtig zijn vingers om het vlees zo ver mogelijk weg te trekken en porde eronder met het pincet. Net alsof je je handen in je zak deed en probeerde te voelen wat er was. Perry voelde een stengel, een stengel die diep in zijn dijbeen was gegroeid, zodat het witte ding op zijn plaats bleef."

In de Verenigde Staten worden er een aantal gewelddadige moorden gepleegd. De moordenaars zijn besmet door een bepaalde ziekte waardoor ze helemaal doordraaien. Eenmaal uitgeschakeld, verdwijnt het lijk in een zwarte, stinkende massa. Het is dus van het grootste belang om een besmet persoon levend in handen te krijgen. De geheime dienst van Amerika wordt hiervoor ingeschakeld. De bedoeling is om alles geheim te houden en zo massale paniek te vermijden. Eén van deze besmette personen is Perry Dawsey. Hij heeft last van een jeukend gevoel dat steeds erger wordt. Na verloop van tijd ontdekt hij dat de gezwellen een driehoekige vorm aannemen. Perry probeert deze gezwellen zelf te verwijderen, maar daardoor moet hij zichzelf ernstig verminken. En sommige driehoeken zitten op wel erg gevoelige plaatsen ...!
Op het eerste gezicht lijkt dit een nogal vergezocht uitgangspunt om een roman te beginnen. Maar eenmaal je in het verhaal stapt, grijpt het je onmiddellijk bij de keel om je niet meer los te laten. Ik heb er in elk geval enorm van genoten!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: elinevanwa (1 boeken)

Citaat: "Met een kreet van pijn, woede en opstandigheid stak Perry het lemmet in zijn linkeronderarm, precies door een van de gesloten ogen van de driehoek. Hij wist dat het mes er helemaal doorheen ging, want hij voelde de punt van het mes tegen zijn eigen vlees aan de andere kant stoten."

In de VS is een epidemie uitgebroken waardoor verschillende mensen driehoekvormige uitslag krijgen. Deze driehoeken zorgen niet enkel voor verschrikkelijke jeuk, maar nemen ook heel je lichaam en geest over. Aan de ene kant probeert een geheim onderzoeksteam zoveel mogelijk te ontdekken over dit vreemde verschijnsel, in de hoop het zo snel mogelijk te kunnen behandelen. Terwijl aan de andere kant de lijdensweg van Perry Dawsey, een besmette persoon tot in de kleinste en de meest lugubere details wordt besproken. Zoals bij sommige boeken het thema vriendschap of liefde is, staat in dit boek de driehoek centraal. Daarnaast overdrijft de schrijver met zijn vreemde futuristische ideeën, waardoor het realistische aspect zijn waarde helemaal verliest. Ik raad mensen die geobserveerd zijn door geometrische vormen en een zeer grote interesse hebben in de medische wereld, het boek en ook het vervolg zeker aan. Indien je niet zo’n persoon bent, blijf dan zeker een meter van dit boek vandaan.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
elinevanwa op 10 februari 2019:
Jammer genoeg is het mij niet gelukt om op deze website alinea"s te plaatsen tussen mijn tekst.