De doden keren terug

Gelezen door: Bart Verdeyen (626 boeken)

Citaat: "Mahler kneep zijn lippen op elkaar, zoog ze naar binnen en haalde zijn handen van zijn ogen. Hij had zoveel vreselijke dingen gezien in zijn werk, hij verstond de kunst om zich ervoor af te sluiten, om er niet bij te zijn. Dat deed hij nu hij naar de kist toe liep en Elias in zijn armen tilde. "

Toen ik aan dit boek begon, vroeg ik mezelf af hoelang ik het zou kunnen volhouden. Een verhaal over de doden die terugkeren ? Tja...
EĆ©nmaal begonnen in dit boek, was het moeilijk om het weg te leggen. Ondanks het bizarre uitgangspunt.

Gustav Mahler, een gepensioneerde journalist, ontvangt een telefoontje van het ziekenhuis van Danderyd. De doden in het mortuarium zijn wakker geworden. De kleinzoon van Gustav is een aantal weken geleden gestorven en Gustav gaat hem opgraven... De doden keren dus terug. Maar... Wat moet je met deze 'mensen' aanvangen ?

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Mark L op 31 mei 2010:
De neiging om het boek weg te leggen in het begin is zeer groot, vooral als je eerst Laat de ware binnenkomen hebt gelezen. Op dit forum ben ik er zeer positief over. Dit boek echter lijkt niet van dezelfde auteur, het haalt het niveau van Laat de ware binnenkomen helemaal niet. Een ontgoocheling, of misschien heb ik een voorkeur voor vampiers over zombies. Teleurstellend.