Marionet

Gelezen door: Claude Bonvin (767 boeken)

Marionet is het vervolg verhaal van zijn eerder verschenen triller Ragdoll. Met in de hoofdrol weer Emily Baxter. Zij krijgt weer te maken met een zaak die haar akelig bekend voorkomt. Een lichaam dat in een onmogelijke houding is opgehangen als bij de Ragdoll-moord. Maar dit lichaam bevind zich in New York en op de borst staat het woord LOKAAS. Een middelmatige triller en sterk overdreven.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (570 boeken)

Toch maar de opvolger van Ragdoll aangepakt, maar al vlug ontdekt dat deze thriller nog veel zwakker uitvalt. Weer een opeenstapeling van bloederige gebeurtenissen, soms bijna een samenraapsel van diverse moorden. De zwak getekende personages kunnen de warrige plot met onwaarschijnlijke verklaringen en wendingen niet redden. Deze voormalige “ambulancebroeder” zou zich wellicht best toeleggen op het reanimeren van zijn erg matige schrijfkunsten ... een te mijden leeservaring !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (620 boeken)

Citaat: "Toen het eerste daglicht over de volgebouwde horizon gleed en de brug baadde in het oranje licht, wierp het een grimmige schaduw over het ijs eronder: tussen de indrukwekkende boog vormde een netwerk van kabels een rasterpatroon in de sneeuw, een web van draden waarin de afgelopen nacht iets verstrikt was geraakt. Verstrikt en verdraaid in de kabels, als een vlieg die zich uiteen had gereten in zijn wanhoop om los te komen, verduisterde het gebroken lichaam van William Fawkes de zon."

In New York wordt het lichaam van de bankier William Fawkes aangetroffen. Hij werd met kabels aan een brug opgehangen en het woord 'Lokaas' werd in zijn borst gekerfd. Deze moord heeft volgens de speurders van de FBI raakvlakken met de 'Lappenpopmoorden' die een tijd geleden in Groot-Brittannië plaatsvonden. Daarom contacteren de Amerikanen Emily Baxter die destijds aan deze moorden werkte. Emily vliegt met de Amerikaanse speurders naar New York om mee te werken aan deze moordzaak. Niet veel later valt er een nieuw slachtoffer met deze keer het woord 'pop' in de borst gekerfd. Ook in Groot-Brittannië vallen dergelijke slachtoffers zodat Emily terug naar de andere kant van de wereld moet. Haar team probeert koortsachtig te zoeken naar overeenkomsten tussen de slachtoffers om zo de moordenaar te kunnen vinden. Eerlijk gezegd was ik niet onder de indruk van deze thriller. Het verhaal komt soms rommelig over en er wordt te pas en te onpas verwezen naar het vorige boek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: