Monograph

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Over Chris Ware zijn al vele letters gevloeid. Zowel academisch als pluralistisch is hij een figuur die de stripwereld domineert. Nu gaf hij ook eindelijk zelf zijn fiat voor een biografisch naslagwerk, al zegt hij zelf "zit de wereld hier wel op te wachten?" Het antwoord op die vraag is ongetwijfeld: JA.

Heel vroeg al wist Ware dat hij comics wilde maken. Hij volgde een kunstopleiding waarbij hij niet enkel grafisch werkte, maar zijn figuren tot leven bracht via klei, hout en metaal. Al dit wordt gekenmerkt door een hang naar nostalgie, het vergane. Deze rode draad vind je terug in al het werk van Ware, maar in Monograph gaat hij dieper in op de motieven en thema's die hij steevast gebruikt.
Bovendien is Ware een perfectionist, zowel wat zijn lijnen en dialoog betreft, als op de wijze van uitgave. Dit boek is dan ook niets minder dan een mijlpaal in de boekdrukkunst. Uitgebracht op (extra)groot formaat, met een prachtig kleurgebruik én de nodige extra's (denk aan miniboekjes binnenin een pagina). Voor elke strip-, kunst- en literatuurliefhebber is dit boek een MUST. Bovendien is het érg betaalbaar.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Chicago