Het verloren symbool

Gelezen door: Claude Bonvin (778 boeken)

Citaat: "Hij slaagde er niet in de beelden te verdringen van Katherine die dood bloedde en van zijn vrijmetselaars broeders. Het is nog niet te laat, fluisterde de man. Het is je enige kans, dat weet je! Bevrijd me van mijn sterfelijke omhulsel."

Ze hebben er veel reclame over gemaakt, maar het is me wel wat tegengevallen. Als je De Da Vinci Code en Het Bernini Mysterie hebt gelezen vliegen de codes je rond de oren. Je zou bijna zeggen dat het de voorloper wordt voor weer een nieuwe film. Voor wie nog niets gelezen geeft van Dan Brown is het wel een prachtig boek, en best wel heel spannend.

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
Christof Donkers op 9 juli 2010:
Van al de boeken van deze auteur vind ik dit boek het minst. Toch, in vergelijking met andere schrijvers is dit nog steeds een meesterwerk. Wat me in dit boek mateloos ergert is dat voornamelijk het hoofdpersonage een vrij narcistisch kantje krijgt. Alles weet hij en dat laat hij aan iedereen horen. Codes en vragen worden ontrafeld als was het niets en voor alles heeft hij een uitleg klaar. Een beetje van het goede teveel !
Ann Horckmans op 17 mei 2010:
Naar mijn mening het allerbeste boek van Dan Brown. Hoewel zijn vorige boeken stuk voor stuk onwaarschijnlijk intrigerend en uiterst meeslepend waren, heeft hij met Het Verloren Symbool nog net dat ietsje meer gegeven dat de lezer vasthoudt op het puntje van zijn stoel. Symbolen, codes, de riten en geheimen van de vrijmetselarij, CIA, Smithsonian Institution... dat alles en nog veel meer tegen de prachtige achtergrond van Washington DC. Een boek over ideeën en idealen, dat de geest van de lezer meeneemt en blijft bezighouden.
Johan Bruninx op 2 december 2009:
Na de vorige boeken van Dan Brown stonden de verwachtingen (misschien te) hoog gespannen voor zijn nieuwe boek. Het Verloren Symbool is een spannend boek waarbij naast het leuke verhaal ook de nodige aandacht is voor de uitleg van de bijhorende symboliek. Het is een goed boek maar geen hoogvlieger zoals De Da Vinci Code of Het Bernini Mysterie.

Gelezen door: tina rijkers (1 boeken)

Superspannend en alweer volledig in de stijl van Dan Brown. Het relaas van Robert Langdon gaat voort, maar weet nooit te vervelen. Het personage is je welbekend maar zijn avonturen telkens verrassend. Voor de liefhebber van de thriller een must-read! Alweer komt Robert Langdon ongewild in een complot terecht en moet hij alweer een mysterie oplossen. Schitterend hoe Dan Brown steeds opnieuw een mythe/geschiedenis als inspiratie gebruikt en er zijn eigen verhaal in weeft. Misschien is het net de lichte schakering tussen geschiedenis en mythe die steeds boeit...
Inferno ligt al klaar en kan niet wachten om ook in dit verhaal te duiken!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Liliane Daniels (21 boeken)

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart De Witte (1 boeken)

Citaat: "“Ordo ab chao” -“Schep uit wanorde orde”."

In het boek moet professor Langdon een eeuwenoude mysterie oplossen. Dit is noodzakelijk om het leven van zijn vriend te redden. Hierbij komt hij in benarde situaties terecht. Het verhaal is meeslepend, het nodigt je uit om verder te lezen. Ook is de spanning vaak te snijden want wat dacht je van het feit dat Langdon in een kist opgesloten wordt die zich langzaam vult met water…
Dit is een van de vele spannende fragmenten in het boek. Naast spanning zit er veel mysterie in Het Verloren Symbool: een afgehakte hand met rare symbolen op… Wat doet het juist daar? Van wie is de hand? Wat is de betekenis ervan? Dus hou je van spanning, mysterie en avontuur dan is dit boek zeker iets voor jou. Om die redenen kan Het Verloren Symbool alvast op mijn goedkeuring rekenen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (100 boeken)

Citaat: "Wat we alleen voor onszelf hebben gedaan, sterft met ons. Wat we voor anderen en de wereld hebben gedaan, zal beklijven en is onsterfelijk."

Robert Langdon wordt met een list naar Washington DC gelokt en komt zo in een wervelwind van gebeurtenissen terecht. Het is een zeer spannend boek maar persoonlijk ben ik niet zo'n fan van alle wetenschappelijke en geschiedkundige informatie.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Washington DC