Oorsprong

Gelezen door: Claude Bonvin (778 boeken)

Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe. Al eeuwen stel bijna iedereen die vraag. Tijdens een voorstelling in een museum wil de futuroloog Edmond Kirsh een onthulling doen die alle geloofsgemeenschappen zal doen beven. Natuurlijk mag dat niet gebeuren hij wordt doodgeschoten. En natuurlijk was Robert langdon daar ook aanwezig en hij vlucht met de elegante museumdirecteur Amber Vidal. Die op zoek gaan naar wat de futuroloog juist had ontdekt. Een redelijk goed geschreven triller wat je kan verwachten van deze auteur.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Liefde is iets uit een andere dimensie. We kunnen haar niet naar believen oproepen. En als ze zich voordoet, kunnen we haar niet onderdrukken. Het is geen keus om lief te hebben."

Robert Langdon wordt verwacht in het Guggenheim-museum in Bilbao. Daar zal de excentrieke miljardair Edmond Kirsch een presentatie doen die de wereld op zijn grondvesten zal doen schudden. Hij beweert dat hij antwoorden kan geven op de vragen waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. De wereldgodsdiensten zullen de grootste slachtoffers worden, want na deze presentatie zullen ze overbodig worden. Om hen op die keiharde realiteit voor te bereiden, heeft Edmond Kirsch een aantal weken voor zijn presentatie een ontmoeting met drie belangrijke figuren van verschillende wereldgodsdiensten. Twee van hen sterven daarna in verdachte omstandigheden. Tijdens de bewuste presentatie krijgt Edmond Kirsch een kogel door zijn hoofd en kan zo zijn geheimen niet onthullen. Robert Langdon vlucht weg uit het museum, samen met de knappe museumdirecteur Ambra Vidal. Ze worden geholpen door Winston, een computersysteem met kunstmatige intelligentie dat door Edmond werd ontworpen. Ambra Vidal is de verloofde van de Spaanse kroonprins en het is net in die richting dat het telefoontje kwam om de huurmoordenaar te contacteren die Edmond vermoordde. Robert en Ambra proberen met de steun van Winston de presentatie opnieuw te laten uitzenden. Daartoe moeten ze het wachtwoord van de supercomputer die Edmond heeft gebouwd, proberen te achterhalen. Zeer spannende en boeiende thriller waarin sommige hoofdstukken werden geschreven met het oog op de succesfilm die hier ongetwijfeld op zal volgen. Het verhaal stemt ook tot nadenken, niet alleen over de oorsprong van de mens, maar vooral over de toekomst van onze soort. Zijn we hier wel klaar voor?

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

De vertrouwde elementen uit de vorige boeken van deze auteur duiken nog eens op : de onklopbare professor Langdon, een reeks overbekende gebouwen, duistere geloofsgenootschappen, een knappe "assistente" en een navrant geheim, dat de wereld dreigt te schokken. De plotopbouw verraadt het vakmanschap, maar de spanning raakt voortdurend bekneld tussen de uitgebreide weetjes/beschrijvingen/geschiedkundige gegevens. Onvermijdelijk zit er een avontuurlijke film in de pijplijn. Eigenlijk had ik me moeten beperken tot zijn eerste boek, nog altijd het beste uit de reeks. De volgende lijken me altijd maar fletsere afkooksels te worden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Spanje