Klein zwart verhalenboek

Gelezen door: Mia (72 boeken)

Citaat: "Het blauwsel vormde kleine wolkjes en vezeltjes in het spoelwater, en sliertjes van kleur. Zoals de dunne gekleurde glasdraden in een knikker. Of bloed, wanneer je je hebt gesneden en je vinger in een kom water houdt. (p.199)"

Vijf verhalen die alle uiterst gedetailleerd een realiteit beschrijven die plotseling gaat schuiven. In 'Het ding in het bos' en 'Een stenen vrouw' krijg je te maken met het magische denken van de voor-christelijke tijd. Nee, we zien geen vuurspuwende draak; het is subtieler: een geur, een verdwijnen, een verstenen...

Body Art, Ruw materiaal en Het roze lint zijn 'normaler', maar in 'Het roze lint' krijgen we toch een paranormale doorkijk in de tijd. Ik moest even aan Hubert Lampo denken. In 'Body art' krijgt de geboorte van een kind iets goddelijks. 'Ruw materiaal' gaat dan weer over het schrijven zelf, dat misschien ook wel een vorm van bezweren is.

Er gebeurt heel weinig in de verhalen. Ze laten je met een ongemakkelijk gevoel achter. Geen verhaaltjes-voor-het- slapengaan dus, wel verhalen die even een andere waarheid tonen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: