Koorts

Gelezen door: Bart Verdeyen (537 boeken)

Citaat: "De Koorts was een virustsunami. Te snel, te dodelijk. Ondanks protocollen en systemen en vaccins, ondanks bezeten inspanningen van virologen en epidemiologen, centra voor infectieziektebestrijding, ingrijpen van regeringen en militairen - en soms juist dankzij die pogingen - heeft de Koorts vijfennegentig procent van de wereldbevolking uitgeroeid. In een paar maanden."

De wereld is getroffen door een dodelijk virus. 95% van de wereldbevolking is eraan gestorven. De overlevenden proberen hun leven opnieuw te organiseren. In Zuid-Afrika behoren Willem Storm en zijn zoon Nico tot de overlevenden. Willem zoekt de ideale plaats uit om zich te vestigen. Deze nieuwe plaats wordt de omgeving van de stuwdam bij Vanderkloof omdat ze daar beschutting vinden en er elektriciteit kunnen opwekken. Anderen ontdekken deze plaats ook en al gauw groeit die uit tot een nederzetting die de naam 'Amanzi' krijgt. Amanzi krijgt al snel te maken met gewapende roofovervallen omdat na verloop van tijd alle voorraden in de winkels uitgeput zijn. De bewoners moeten zich daarom gaan bewapenen en een verdediging uitbouwen. Hierdoor groeit in de nederzetting een kloof tussen de gematigden en zij die er extremere ideeën op nahouden. Ondertussen is Nico opgeklommen tot een belangrijke militair en groeien vader en zoon uit elkaar. Op een dag wordt Willem Storm vermoord. Nico gaat op zoek naar de moordenaars van zijn vader. Tijdens zijn zoektocht komt hij tot inzichten die de rest van zijn leven zullen bepalen. Dat Deon Meyer een geweldige schrijver is, daar was ik al lang van overtuigd. Maar met dit boek levert hij een groots meesterwerk af dat je niet mag missen!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Kristoff Soete (4 boeken)

Citaat: "To be chosen..."

Laat alles vallen. Stop nu, met wat u bezig bent te lezen! Executeer de would-be thrillerschrijvers en geef het papier dat ze verspillen aan Deon Meyer. Neem dit boek ter hand en zweet het uit. Koorts leest en voelt als tja....juist ....als een “koortsaanval”. Beklemmend, warm en koud tegelijk, snakkend naar het einde. Toegegeven...ik heb een zwak voor Zuid-Afrika, voor dystopische settings en voor “coming of age “ -verhaallijnen en dit boek bundelt het allemaal. Maar zelfs los van mijn voorkeuren, is dit een dijk (of zeg maar stuwdam) van een boek...Geschreven vanuit het standpunt van de aanvankelijk 13-jarige Nico Storm komt een post-apocalyptische wereld tot leven en wordt duidelijk waarnaar de mens afglijdt als het dunne laagje beschaving door een dodelijke pandemie van het individu wordt afgeschraapt. Het is “The Walking Dead”, maar dan zonder zombies. Het is “The road” maar dan met een groter geloof in de veerkracht van de mensheid. Het is “Y, the last man” maar met mannen....Netflix zal een tandje moeten bijsteken om een echte raslezer, dit boek opzij te laten leggen....

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Vanderkloof