The Road

Gelezen door: Simon Halsberghe (1 boeken)

Naast het feit dat ik ongelooflijk vatbaar ben voor auteurs die van het decor een even belangrijk personage maken als de personen die er in rondlopen (zoals William Gibson of Italo Calvino), in dit boek is dat een post-apocalyptisch Amerika, slaagt McCarthy er in om de intieme relatie tussen vader en zoon op zoek naar betere oorden heel gedetailleerd te schetsen. Dit op zich is al reden genoeg om het boek te lezen, echter, McCarthy doet dit alles met een steeds kleiner wordend vocabularium, de taal slinkt zienderogen achteruit, omdat er slechts een aantal personages zijn om die levend te houden. Met halve zinnen en korte dialogen wordt het verbrokkelen van de wereld rondom voor vader en zoon nog veel moeilijker om mee om te gaan aangezien woorden steeds vaker te kort schieten. Prachtig boek.

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
janvaneycken op 4 juni 2010:
Dit is inderdaad een zeer sterk boek, met personages die, als een laagje as, op je blijven liggen. Je geraakt er niet meer vanaf.

No Country for Old Men was ook sterk, maar dit overtreft het vele malen. Ik heb de verfilming gemist, maar het boek geeft me al beeld genoeg.
Sofie Van Volsem op 29 maart 2010:
Ja, inderdaad, ik vond dat ook een heeeeel straf boek. Het gaat over fundamentele dingen zoals hoe mensen trachten te overleven in barre omstandigheden, waar ze zich aan optrekken en wat er dan allemaal begint te spelen tussen mensen...ben zeker benieuwd naar de verfilming.
Dennis P. op 22 maart 2010:
De verfilming is -wonderbaarlijk genoeg- ook zo goed.
Dennis P. op 10 maart 2010:
Juist uitgelezen. De eerste dertig pagina's waren zwaar. De weg, de personages... Ik leek er geen vat op te krijgen. Daarna kreeg ik ze niet meer van me af. Wat'n prachtige stijl heeft die McCarthy.
Een subliem boek. Of de verfilming ook zo goed is?

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Just remember that the things you put into your head are there forever, he said. You might want to think about that. You forget some things, dont you? Yes. You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."

Een vader en zijn zoon trekken door een deslotaat landschap. De wereld heeft een soort apocalypse meegemaakt en herbergt nu enkel grauwe landschappen. De wereld is verdeeld in twee kampen: zij die mensen eten en zij die dat niet doen. Het is nooit duidelijk wie wat is. Iedereen kan gevaarlijk zijn, alles is een test. De eerste dertig pagina's waren zwaar. De weg, de personages... Ik leek er geen vat op te krijgen. Daarna kreeg ik ze niet meer van me af.

Wat'n prachtige stijl heeft die McCarthy. Een subliem boek. De verfilming is -wonderbaarlijk genoeg- ook steengoed.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: USA