Extreem luid en ongelooflijk dichtbij

Gelezen door: Yolien Mertens (1 boeken)

Citaat: "Het is beter iets te verliezen dan nooit iets te hebben gehad."

Extreem luid en ongelooflijk dichtbij is een EXTREEM GRAPPIG boek dat op bepaalde momenten ongelooflijk ontroerend kan zijn, waardoor de titel dus al deels verraadt welk effect het op de lezer zal hebben.

Dankzij Foers vlotte schrijfstijl leest dit wonderlijk mooie verhaal als een trein. Geen sneltrein, maar een gezellige boemeltrein die op de meest absurde plaatsen en momenten halt houdt. Deze geniale gekheid zie je ook weerspiegeld in de abnormale typologie van het werk (zwarte pagina's, foto's, tekeningen) die de lezer dan weer laat kennismaken met een nieuwe, postmoderne literatuursoort.

Het helpt om de gebeurtenissen van 9/11 op een andere manier te gaan bekijken, dat heeft het te danken aan zijn originele invalshoek, we kijken namelijk door de ogen van een negenjarig kind dat het ene gekke idee na het andere heeft. Hij doet je het ene moment achterover vallen van verbazing door zijn volwassen manier van denken, luttele seconden later kan je dan weer een traantje wegpinken bij zijn kinderlijke onschuld.

Ik kan mij niet inbeelden dat er iemand is die dit boek niet zou appreciëren, want zodra je de laatste bladzijde omslaat zou je zo weer van voren af aan beginnen. Geniaal goed!

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
karen coryn op 31 oktober 2010:
Een van de meest ontroerende boeken die ik ooit heb gelezen zonder twijfel! Ik moet zeggen dat ik echt van Oskar (het jongetje uit het boek) ben gaan houden. Zeker lezen en Dieren eten ook! Maar dan om maatschappelijke redenen.
Jan Buelinckx op 16 november 2009:
Jonathan Safran Foer geeft op vrijdag 15 januari 2010 om 20u een MO*lezing in de Vooruit in Gent. Alle info vindt u op http://www.mo.be/molezing
Hans Vandamme op 3 november 2009:
Wat een ongelooflijk geconstrueerd en gekunsteld boek. Overladen symboliek, flauwe trucs met de bladspiegel en té emotioneel. In de school van Paul Auster, ik hou niet van dit soort boeken.

Gelezen door: Stefzz (3 boeken)

Een zeer mooi boek om te lezen. Vlot leesbaar omdat de jongen van waaruit het grootste deel van het verhaal door 'verteld' wordt is heel humoristisch op zijn eigen 'bizarre' manier.

Het sleept je mee omdat hij zo'n aparte persoonlijkheid heeft.


 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Monia (24 boeken)

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: