Hong Kong dagboek

Gelezen door: Tine Kuypers (15 boeken)

Citaat: "Aaah! Het is maar 12°C in Hong Kong en zelfs 8°C in the New Territories! Extra dekens worden uitgedeeld, er is ’n speciale alarmlijn. En Sharmon blijft maar vragen of we geen extra jassen nodig hebben. Mietjes!"

Maaike Hartjes en Mark Hendriks, twee samenwonende striptekenaars, besluiten van hun geplande reis naar Hong Kong een creatief project te maken: ze houden samen een getekend dagboek bij.
Wat de reis van hun leven moest worden, wordt op zijn zachtst gezegd een ontgoocheling. De stad is vuil en druk, Hartjes wordt ziek en hun relatie wordt bij momenten zwaar op de proef gesteld. De cultuurshock is groot.

Op een leuke, verfrissende en vooral humoristische manier vertellen Hartjes en Hendriks over hun ervaringen in en aanvaringen met het waanzinnige Hong Kong, waarbij ze hun relatie en elkaar niet sparen. Ze gebruiken foto’s, krantenknipsels, verpakkingen en briefjes om hun tekeningen op te fleuren en de extreme cultuurverschillen te beklemtonen.

De vrolijke schetsstijl van Hartjes wordt afgewisseld met de iets ernstigere tekeningen van Hendriks. Dat levert een boeiende mix op. Een origineel reisverslag voor wie de ontnuchtering van ‘de reis van je leven’ niet vreest.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: hong kong