Het sanatorium

Gelezen door: Christof Donkers (20 boeken)

Citaat: "De onrust groeide op dat moment uit tot een heel dringend gevoel. Er was iets. Ik greep het stuur vast. "Wat is er? Wat is er aan de hand?" Ik wist het niet. Paul zat naast me, nog steeds gehuld in gekwelde stilte. De weg was verlaten en het zonlicht flikkerde af en toe door de bomen. Ik keek in mijn achteruitkijkspiegel. Er was niets te bekennen. Het bos gleed met een onverschillige eentonigheid aan ons voorbij. Het gevoel werd alleen steeds sterker. Ik keek nog een keer in mijn spiegel en schrok op toen iets met een doffe klap op mijn voorruit terechtkwam. Een groot, geplet insect, een wirwar van poten en vleugels. Ik staarde ernaar en voelde hoe het gevoel van spanning zich samenbalde. Zonder te weten wat ik precies deed, trapte ik keihard op de rem. "

Ook deze thriller van Beckett vind ik zeer goed. Spanning is echt gegarandeerd en verslapt niet gedurende de vorderingen van het verhaal. Ook de manier waarop hij plaatsbeschrijvingen neerpent is echt geweldig; hij kan het boek echt tot leven doen komen. Nadeel van de David Hunter reeks is dat het hoofdpersonage meer en meer op een soort van superheld begint te lijken; hij overwint aanslagen, is het brein achter het oplossen van onbegonnen raadsels, geen of weinig zwakheden,...

Ik vind de boeken sterk gelijkend op de "Kay Scarpetta" reeks van auteur Patricia Cornwell. In dat opzicht is wat inhoud betreft weinig nieuws onder de zon. Maar dit nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen. Ik ben fan!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lydia (253 boeken)

Citaat: "Het was een kleine kartonnen doos voor fotopapier. Hij was open en de agent had een zestal foto's op de grond uitgespreid. Het waren stuk voor stuk zwart-witportretten, close-ups van mannen- en vrouwengezichten, van kin tot voorhoofd. Ze waren vergroot tot bijna ware grootte en waren zo haarscherp dat elke trek, elke porie en elke oneffenheid perfect was vastgelegd; een fractie van een seconde die haarscherp was geregistreerd.
"

Weer een spannende thriller van Simon Beckett. Het derde deel met David als hoofdpersonage. De auteur slaagt erin zo levendig te schrijven dat je je echt een beeld kunt vormen van mensen en de omgeving waarin ze zich bewegen. Het boek is spannend van begin tot eind. Héérlijk om te lezen. Na een dergelijk boek moet ik een paar dagen "afkicken" eer ik aan een volgend boek kan beginnen...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: dario (1 boeken)

Ik vond het een heel goed boek, het is spannend. David Hunter is weer het hoofdpersonage in een lugubere thriller die je bij elke bladzijde doet huiveren. Het enige wat ik kan zeggen op het boek is dat je wel eerst door het eerste hoofdstuk moet daarna leest het heel vlot. Het is een luguber met veel onsmakelijke details. Het is geen boek die je moet lezen als je niet tegen veel details en lijken kan. David Hunter komt ook in de problemen nadat hij als Brit meegaat naar een lijkschouwing maar dat kan zijn vriend Tom niet schelen die hem in dit luguber avontuur betrekt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Tennesse