Dagboek van een onsterfelijke

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "'Zo...' zei de vampier peinzend en hij liep langzaam het vertrek door naar het raam. Hij stond daar lange tijd, afgetekend tegen het vage licht van Divisadero Street en dat van het passerende verkeer. De jongen kon de meubelen in de kamer nu duidelijker onderscheiden, de ronde eiken tafel, de stoelen. Een wastafel met een spiegel erboven was aan een van de muren bevestigd. Hij legde zijn aktetas op de tafel en wachtte. 'Maar hoeveel geluidsbanden heb je bij je?' vroeg de vampier en draaide zich om, zodat de jongen zijn profiel kon zien. 'Genoeg voor een levensgeschiedenis?'"

De levensgeschiedenis van een vampier, door hemzelf verteld, heeft natuurlijk wel iets betoverends. Uit het verhaal blijkt dat onze vampier eigenlijk veel menselijke kanten vertoont en dus krijg je als vanzelf sympathie voor hem, in tegenstelling tot sommige andere vampieren die op het toneel verschijnen.
De ingewikkelde situaties waarin Louis zich bij wijlen bevindt, de uitgebreide karakterschetsen en de verhouding tussen de vampieren onderling maken Dagboek van een onsterfelijke tot een prachtig, vlot leesbaar boek dat doet uitkijken naar meer...
De volgende delen van de vampierkronieken staan al op mijn verlanglijstje!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: