Middernachtskinderen

Gelezen door: Benny Bielen (1 boeken)

Véél beter dan de Duivelsverzen, die voor zoveel ophef hebben gezorgd: hoe een simpel gegeven leidt tot een schitterend verhaal.

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
boelie op 23 november 2006:
Mijn eerste boek van Rushdie en 't zal niet het laatste zijn. Wat een ongelooflijke verbeelding heeft die man. Flamboyante schrijfstijl gekruid met fijne humor. Sommige van de tientallen personages zijn onvergetelijk (zoals Parvati-de-heks). Tja, literatuur op het hoogste niveau zeker ?
Peter Desmet op 25 april 2006:
Ook voor mij tot nog toe het beste Rushdie-boek. Maar ik heb er nog een paar te gaan (waaronder de Duivelsverzen, reeds drie maal begonnen en nooit voortgeraakt).

Zoals alle Rushdie-boeken zijn de eerste 30 beginbladzijden een harde noot om kraken. Maar nadien is de beloning des te mooier.
Bart Dewil op 14 januari 2006:
Saleem wordt in Bombay geboren om middernacht, net op het ogenblik dat India onafhankelijk wordt van Groot-Brittanië. In een ander, rijk gezin word op datzelfde ogenblik ook een zoon geboren, Shiva. Een verpleegster verwisselt ongemerkt beide baby's en zo komt het dat Saleem opgroeit in het rijke gezin. Hij blijkt telepathisch met de andere kinderen die die nacht geboren zijn te kunnen praten. Hij maakt de hele vroege geschiedenis van India mee. Op het einde van zijn leven schrijft hij zijn levensverhaal, terwijl zijn verloofde Padma over zijn schouders meegluurt….

In het begin is het even doorbijten, maar eenmaal de vaart in het verhaal zit sleept het je mee van de ene gebeurtenis naar de andere. Het leert je wat meer over de geschiedenis van India maar je leest ook een meeslepend verhaal over het leven van Saleem. Er gebeurt heel veel in het boek, zodat het geen moment verveelt. Bovendien wil je steeds maar verder lezen omdat je zo snel mogelijk wil weten hoe het afloopt. Een aangenaam boek om te lezen.