Stiletto libretto

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Roland stond op en ging kijken hoe het met de kleine was gesteld. Hij lag nog steeds te maffen, maar dat was blijkbaar niet naar de zin van Roland. Die keek op zijn horloge en zei tegen Cindy, de babysit: 'Oké, maak hem maar wakker. Hij moet eten.'
'Maar hij slaapt.'
'Hij moet eten, zeg ik je.'
Zachtjes tikte Roland met zijn wijsvinger tegen de wang van de baby. Jimmy begon allesbehalve honger te krijgen. Hij wilde dat het vooruitging. Hij had de hele dag al geen hap door zijn keel gekregen. En nu deed Roland verdomme alsof hij meer inzat over de spijsvertering van zijn kleine dan over het leven van zijn werknemer.
'Hij zal wel eten als hij wakker wordt', zei Cindy. 'Wat weet jij over baby's, Cindy? Je gebruikt je tieten voor iets anders dan melk te geven. Ik weet wanneer mijn zoon honger heeft en nu heeft hij honger.'"

Jimmy Hendricks is een kleine crimineel die getuige is van de moord op zijn celgenoot Wally. Zijn moordenaars zijn op zoek naar een USB-stick waarin bezwarende feiten staan over de wapenhandelaar Armando Demon.
Jimmy vindt de USB-stick en geeft het als boek uit onder het pseudoniem John C. Hickels. Het boek wordt een groot succes, maar wanneer Armando ontdekt dat hij de hoofdrol speelt in deze bestseller, gaan de poppen aan het dansen.

Zeer vlot geschreven met een speciale vorm van humor die misschien sommige lezers zal afschrikken wegens te grof. Ik heb er in ieder geval van genoten! Voor mij de verrassing van het jaar!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
ann op 15 augustus 2010:
Het was voor mij het eerste boek dat ik las van Bavo en het smaakt naar meer.

Gelezen door: Kristien Seghers (1 boeken)

Dit boek is geen hoogstaande literatuur. Niettemin een aanrader om te lezen: de spanning wordt goed opgebouwd, het leest als een trein (vooral op de trein): geen wollige zinnen, geen overbodige tekst, rechttoe rechtaan. Lang leve de complexloze roman.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Geen hoogstaande literatuur maar spanning gegarandeerd. De humor, als je dat zo kan noemen, is naar mijn smaak inderdaad aan de grove kant. Van de andere kant past dit soort humor misschien wel in de setting. De spanning wordt echter goed opgebouwd en je zit meteen in het verhaal. Aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: