Verloren sokken en andere problemen

Gelezen door: André Oyen (3523 boeken)

Citaat: "Verloren Iemand mijn sok gezien? ik bedoel niet aan deze voet, maar de sok die hieraan moet. Aan jouw voet misschien?"

Floortje De Backer is een jonge auteur en kleuterjuf. Ze haalt haar inspiratie uit het bijzondere leven van kinderen en haar eigen jeugd. Hieruit komen kindergedichten die zowel kinderen als volwassenen laten wegdromen, doen schateren en tot nadenken aanzetten. Silke Groffy illustreert op haar beurt prentenboeken voor kinderen en volwassenen. Met haar gevoelige tekeningen, via het gebruik van uiteenlopende technieken, schept ze telkens weer een meerwaarde bij de tekst. Samen hebben ze een prachtig boek boek gemaakt waarin gedichten en tekeningen voor kleine en grote mensen, je koket toelachen en verleiden.

Het begint met een heel uitnodigende cover en vanaf gedicht één zitten we reeds in de problemen die in vijf stappen worden verklaard. En zo veroveren gedicht na gedicht de pagina's, waar Silke Groffy dan weer haar kleurige verbeelding op botviert. Van lieve Luna, de winkelmama, de clown en de ballerina tot de pestkop die een aftelliedje zingt kan je boos, aangedamp of ziek zijn, Floortje de Backer schrijft er telkens een poëtisch scenario over, waarin de kracht van verbeelding, de magie, en de wind van schaterende humor je van je verloren sokken blaast. Of je het boek nu leest of voorleest het zal je onherroepelijk charmeren, je ontroeren en laten glimlachen en de kracht van elk gedicht in jezelf en de luisteraar-klein of groot- opslaan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: