Lisey's verhaal

Gelezen door: Bart Verdeyen (522 boeken)

Citaat: "Op de een of andere manier zijn ze buiten in de sneeuwjacht. Ze nam hem in haar armen onder de jum-jumboom, en dan (boem! bool!) zijn ze buiten in de sneeuw."

Lisey Landon verloor na 25 huwelijksjaren haar man Scott. Hij was een gevierd auteur, maar had ook een aantal geheimen. Scott trok zich soms terug op een plek die hem de nodige inspiratie kon geven om te leven en te schrijven, maar die ook de nodige gevaren en risico's inhield. Wanneer Lisey na twee jaar eindelijk Scotts werkkamer begint op te ruimen, komen de demonen van weleer terug.

De lezer wordt bestookt met een aparte schrijftaal waarin men kennismaakt met begrippen zoals: 'bool', 'gestrapt','Boo'ya Moon','jum-jumboom', ... Persoonlijk vind ik dat Stephen King al veel betere boeken heeft geschreven. Het lijkt er een beetje op dat hij wat aan het opdrogen is wat inspiratie betreft.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Claude Bonvin op 22 januari 2010:
Persoonlijk vond ik het boek minder geslaagd. Ik had er eigenlijk meer van verwacht.

Gelezen door: Sarah (40 boeken)

Lisey's man Scott is overleden. Na een lange tijd heeft ze de moed verzameld om zijn werkkamer op te ruimen. Hierbij komen heel wat demonen van het verleden op haar af. Ik vond dit een heel leuk boek om te lezen. Er zitten heel wat verschillende elementen in: fantasie, familie, de dood... en een hele portie spanning! Een boek om bij weg te dromen naar een andere geheime wereld.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: