Het huis van mijn vader

Gelezen door: André Oyen (3553 boeken)

Citaat: "Hij slaat het boek dicht en draait zich om op zijn rug. Hij neemt me op. Ik hoop niet dat hij gaat zeggen dat hij me zal missen, het zou me verdrietig maken. Ik wil alleen maar aan nu denken, ik wil dat dat nu nog heel lang duurt."

Opgroeien gaat met de nodige ups en downs gepaard en daar weet Floris van Zevenhoven alles van. Hij beleeft zijn jeugd in het ordelijke Holland van de jaren vijftig en zestig. Hij is een mollige, altijd blije jongen, de op één na jongste van een groot gezin met fijne maar ook behoudsgezinde ouders. Geluk dat vindt hij in de meest banale dingen zoals samenzijn met zijn ouders, kissebissen met de broers en zussen.
Maar de dood van zijn vader, de daarmee gepaarde verpaupering van het gezin en de liefdesrelatie met een man die minstens vijftien jaar ouder is brengt zijn geordend bestaan flink in de war.

De auteur begeeft zich hier op heel glad ijs. Want pedoseksualiteit ligt tegenwoordig heel moeilijk. Remember Boon, wiens werken over dit onderwerp niet zo goed in de markt liggen. Maar Alex Verburg benadert dit thema zo sereen en zo lief, dat je al heel snel door hebt, dat het om een wederzijdse grote liefde gaat. Voor Alex is het iets heel bijzonder, omdat hij mag bepalen wat wel en niet kan op seksueel vlak. Het is dan ook een verschrikkelijk drama wanneer de relatie door een pijnlijke speling van het lot abrupt eindigt.

Alex Verburg laat het verhaal vertellen door de puber, vanuit zijn leefwereld, en dat maakt het geheel zo aangrijpend. Een heel broos en gevoelig werk!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: