Zielen

Gelezen door: Tilde Hannes (1 boeken)

Citaat: "Jullie roeien een heel ras uit en geven jezelf dan een schouderklopje. Mijn handen balden zich tot vuisten. Ik kan me van je ontdoen, bracht ik haar in herrinnering. Doe maar. Maak je moord op mij maar officieel."

Stephenie Meyer heeft het wéér gedaan; ze heeft mij nogmaals kunnen betoveren met haar nieuwe boek. "Het kan nooit tippen aan de Twilight reeks" en "sciencefictionboeken lees ik niet graag" waren de vooroordelen die in m'n hoofd rondspookten. Helemaal onterecht...

De eerste hoofdstukken waren wennen en even terugbladeren om het te herlezen, maar na die eerste pagina's was ik vertrokken. Het heeft naar mijn mening inderdaad niet kunnen tippen aan Twilight, maar de verwachtingen lagen ook heel hoog. Niettemin was dit een schitterend boek. Het sciencefictiongehalte heeft me aangenaam verrast. Het is geen boek dat over niets anders gaat dan vliegende auto's en tijdmachines. Het gaat over liefde die Wandelaar, een ziel, uiteindelijk gaat voelen voor haar gastlichaam en voor de mensen rondom haar; liefde tussen een mens en een ziel.

Meyer slaagt er nogmaals in om het verhaal een diepere, onderliggende betekenis te geven. Het leest heel vlot, behalve de namen van de zielen zoals 'Doorkruist diepe wateren' en 'Zonlicht straalt door het ijs' kunnen verwarring scheppen. Intense gevoelens zoals jaloezie, haat, liefde, lust en woede worden op een subtiele, intense manier beschreven. Ze houdt de spanning gedurende het hele verhaal hoog wat tot een verrassent einde leidt. Het is een meeslepend, romantisch verhaal geschreven door een topschrijfster.

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
Ivetta op 19 november 2010:
Toen ik het boek tegenkwam in de winkel, had ik het meteen gekocht. Vooral omdat het door Stephenie Meyer geschreven was eigenlijk. Het begin van het boek was gewoon overweldigend... je komt in een wereld terecht die je helemaal niet kent. Niet dat het begin saai was, het is gewoon een beetje lastig, maar al spoedig ga je mee met het verhaal en begrijp je beetje bij beetje over wat er zich afspeelt. En ik moet zeggen: het verhaal is gewoon fantastisch! Héél erg de moeite waard om door te lezen. Echt een aanrader.
Shauni op 17 november 2010:
The host is inderdaad een prachtig boek. Ik vind het helemaal niet zo dat het niet kan tippen aan de Twilight-saga, integendeel zelfs. Ik vind de Twilight-saga echt fantastisch, maar he Host is nog beter. Als je de Engelse versie van haar boeken leest of gelezen hebt, zal je zien dat haar stijl verbeterd is in The host. Want men moet toegeven dat qua taal Twilight niet zo hoogstaand is. Dit houdt me natuurlijk niet tegen het boek te lezen en er van te genieten, maar The host is gewoon beter geschreven.
fainix op 4 augustus 2009:
Ik was eigenlijk niet van plan Zielen (The host) te lezen, omdat ik bang was dat Stephenie Meyers werk niet zou kunnen tippen aan haar vier Twilight-boeken. Mijn nieuwsgierigheid bleek echter toch de bovenhand te halen en toen ik het las, besefte ik dat Zielen net zo goed, spannend en vlot geschreven was als Twilight & co. Eerst heb je Wandelaar, die haar plicht als goede Ziel wil doen, tot ze kennismaakt met Melanie Stryder (een mens en gastlichaam, waar ze overigens niet blij mee is) en helemaal in de greep raakt van Jamie (jongere broertje) en Jared (liefde van haar leven die zich helaas aan bepaalde conventies houdt). En Wandelaar beseft dat ze hen niet kan aangeven, dat ze van hen houdt. Dan volgt er natuurlijk de zoektocht naar de liefdes van haar leven, wat niet zonder gevaren blijkt te zijn. Het verhaal is goed opgebouwd, een prachtige weergave van emoties, ... Stephanie's stijl en verhalen zijn ongeëvenaard. Kortom, Zielen is een boek dat iedere tiener (en 18 plusser) gelezen moet hebben.
manon op 19 juni 2009:
In het begin moeilijk te volgen maar eens je de eerste hoofdstukken voorbij bent is het een fantastisch boek.

Gelezen door: Liesje Maes (1 boeken)

Zielen is een geweldige roman dat je meesleept van begin tot einde. Steeds als alles beter of makkelijker gaat, gebeurt er iets nieuws dat de spanning hoog blijft houden. Stephenie Meyer heeft al heel veel mooie liefdesverhalen geschreven, bijvoorbeeld de reeks van Twilight. Zielen hoort zonder twijfel ook bij dat lijstje. Dit boek heeft een goede stijl, waardoor je het heel vlot kan lezen. In het begin dacht ik dat ik het boek niet zou kunnen uitlezen, want het is heel dik en ik ben een trage lezer. Maar eens ik begon, kon ik er niet meer mee stoppen. Wat een goed boek voor mij moet hebben, is liefde, dood, vriendschap en verdriet. In dit boek vond ik dat allemaal terug. Daarom raad ik iedereen Zielen aan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (100 boeken)

In het begin is dit boek vrij ingewikkeld en ik begrijp het zeker als lezers na een aantal bladzijden afhaken. Ik raad zeker aan om door te zetten want het is een tof boek met een onderwerp waarover nog niet vaak in positieve zin werd geschreven. Het is soms wel langdradig en kan zeker voor een derde ingekort worden. Ik heb bij de categorie stemming 'confronterend' aangeduid omdat dit boek inspeeld op vooroordelen over en het buitensluiten van minderheden.

Ter info: het boek is 100x beter dan de film.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Tucson