Het Medici geheim

Gelezen door: Bart Verdeyen (623 boeken)

Citaat: "Voorzichtig draaiden Edie en Jack Cartwright het lijk op zijn zij, zodat de andere zij zich nu ongeveer een halve meter boven het tafelblad bevond. Het lijk woog bijna niets.
'Nog wat meer,' zei Mackenzie, terwijl hij zijn hoofd en schouders onder het oeroude lijk schoof. Met chirurgische precisie haalde hij zijn scalpel over de ruggengraat, waarbij hij er goed op lette dat hij het mes maar een paar millimeter diep in de huid stak, zodat de wervels niet werden beschadigd. Daarna ging hij weer rechtop staan en hield een pincet omhoog. Tussen de twee bladen daarvan bevond zich een dun, zwart rechthoekje, waaraan verder niets te zien viel."

Tijdens hun onderzoek in de crypte van de familie De'Medici, ontdekken Edie Granger en haar oom Carlin Mackenzie een onbekend zwart object in het lichaam van Cosimo de'Medici. Dit is het begin van een levensgevaarlijke zoektocht. Deze zoektocht leidt de lezer naar de boeiende periode van de renaissance in Itali├ź.

Op een pakkende en interessante manier wordt het verleden verweven met het heden. De verrassende wendingen maken er bovendien een spannend verhaal van! Ik vond dit een beter boek dan Equinox.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: