Hard-boiled Wonderland en Het Einde van de Wereld

Gelezen door: Dirk Similon (135 boeken)

Citaat: "Ik was niet bijzonder bang van de dood. Zoals Shakespeare al heeft gezegd, als je dit jaar doodgaat hoeft het het volgend jaar niet meer.
..
Maar als ik eenmaal dood ben moeten ze me maar gewoon met rust laten. Die Egyptische farao's die zich in piramides opsloten waren zo gek nog niet."

Dit is het meest science fiction/fantasy-achtige boek dat ik van Marukami gelezen heb. Spannend, grappig, intrigerend, vreemd,...en een ingenieus opgebouwd boek: 2 verhalen door elkaar die tot een verrassende verweving en ontknoping leiden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "De lift ging ongelooflijk langzaam omhoog. Ik dacht tenminste dat hij omhoogging. Zeker wist ik het niet: hij ging zo langzaam dat elk gevoel van richting gewoon verdween. Best mogelijk dat hij naar beneden ging, of misschien bewoog hij wel helemaal niet. Maar laten we maar aannemen dat hij omhoogging. Een gok, meer niet. Misschien was ik twaalf verdiepingen omhooggegaan en daarna weer drie naar beneden. Misschien had ik wel een rondje om de wereld gemaakt. Ik had geen idee."

Twee naast elkaar lopende verhaallijnen, die na verloop van tijd wel heel erg met mekaar verweven blijken en twee kanten van eenzelfde wereld (of twee werelden naast mekaar?) tonen. De twee locaties zijn fictief: het Tokyo van de ene wereld is extreem supermodern en hightech, het andere Tokyo heeft meer weg van een surrealistisch middeleeuwse plek. Goed voor een schitterend verhaal, een soort van queeste, waarin de lezer zich volkomen kan verliezen.

'Hard-boiled wonderland en het einde van de wereld' is het boek van Murakami dat -hoewel het zijn totale eigenheid heeft qua schrijfstijl en beeldende kracht- het meest aanleunt bij Murakami's vertelkunst in zijn meesterwerk '1Q84'. Een boek om van te genieten in het kwadraat!!!!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Tokyo