Onderweg

Gelezen door: Hendrik Van Hemelryck (1 boeken)

Ik zit voorlopig nog maar halverwege het boek, maar ik geniet van iedere zin (ik ben de engelse versie aan het lezen). Het lijkt alsof Kerouac aan iedere zin uren heeft gesleuteld om te komen tot een geheel waarin de woorden dansen over de regels en iedere zin me verder meesleurt in het verhaal. Ik word er zowaar lyrisch van :-).

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
Paz Smidts op 3 oktober 2006:
Jack Kerouac is eigenlijk bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor het ontstaan van de beatnik en hippie generaties, hoewel volgens hem "beat" van "beaat" komt, heilig. Boeken van hem en andere beats zijn gemakkelijk te vinden in de Engelse boekhandel in Brussel, in de de buurt van Brouckére.
Brecht Snijders op 6 april 2006:
Het is een van de authentieke roadverhalen en gewoon heel boeiend geschreven. De sfeer van de jaren '50 is voelbaar in elke beschrijving en je waant je echt in het amerika ten tijde van het ontstaan van de rock'n roll.
Stijn Vercamer op 16 november 2005:
Zeer rusteloze roman over mensen die op de maat van de jazz en op het ritme van hun druggebruik de hele Verenigde Staten doorreizen. Niet het soort literatuur dat George Bush op zijn nachtkasje heeft liggen, maar in tegendeel een boek dat de alternatieve, kunstzinnige, weirdo way of life omschrijft. Grotendeels gebaseerd op Kerouacs eigen leven. Zorgde bij de eerst uitgave in 1957 voor nogal wat opschudding in de Verenigde Staten (en daarbuiten).
Patrick Ceyssens op 8 november 2005:
Ik ben via via met deze Beat-schrijver in contact gekomen, en heb me het boek ook in het engels gekocht na lang zoeken, want hier in België is het moelijk om boeken van de Beat-Generation te vinden, maar Kerouac heeft met dit boek z'n stempel gedrukt op één van de meest gelezen cult-boeken van de eeuw, niet zo bekend hier maar vooral in Amerika. Kerouac beschrijft elke zonsondergang, stad of plaats zo intens en reëel dat je bijna denkt dat er zelf zit, een ongeloofelijk boek!!!