Ragdoll

Gelezen door: Bart Verdeyen (621 boeken)

Citaat: "Het duurde even voordat Wolf het meest verontrustende aspect van de surrealistische scène opmerkte: het zwarte been aan de blanke romp. Hij begreep niet wat hij zag en liep verder de kamer in. Van dichterbij zag hij de grove steken waarmee de niet bij elkaar passende lichaamsdelen aan elkaar waren gezet, met opgerekt vel waar de draad erdoorheen liep: een zwart mannelijk been en een blank been; een grote mannelijke hand aan de ene arm, een gekleurde vrouwelijke aan de andere; verward ravenzwart haar dat macaber over een heel bleke, sproeterige en slanke vrouwelijke romp hing."

Wanneer Naguib Khalid vrijgesproken wordt van de beschuldiging van zevenentwintig moorden, gaat agent William Fawkes, bijgenaamd 'Wolf' door het lint. Hij valt de net vrijgesproken man aan in de rechtbank en takelt hem vreselijk toe. Wolf belandt in de psychiatrie. Na een aantal jaren komt hij terug bij zijn oude team in dienst. Hij krijgt meteen een bizarre moordzaak voorgeschoteld. Er is een lijk gevonden dat bestaat uit lichaamsdelen van zes verschillende slachtoffers. De lichaamsdelen zijn aan elkaar genaaid en daarom gebruikt men in de pers al gauw de naam 'de lappenpop'. De moordenaar daagt de politie uit door een lijst vrij te geven met een aantal namen. Deze personen zullen op een vastgestelde datum door hem om het leven worden gebracht. De laatste naam op het lijstje is die van Wolf!

Samen met zijn collega's probeert Wolf de moordenaar te stoppen. Ze proberen de geviseerde slachtoffers te beschermen maar slagen daar niet zo goed in. Al snel zijn er vier personen van de lijst afgewerkt. De druk op het team wordt zo steeds groter. Ook de sensatiepers smult van deze zaak en maakt het werk van de politie er niet gemakkelijker op. De tijd begint te dringen voor Wolf want de moordenaar zit hem op de hielen! Geweldige debuutroman van Daniel Cole. Ondanks de soms lugubere details werd er ook veel droge humor in verwerkt. Ik heb het boek met veel plezier gelezen en hopelijk komt er snel nieuw werk van deze schrijver. Iets om naar uit te kijken!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Claude Bonvin (768 boeken)

Rechercheur Wolf keert na maanden van psychologisch onderzoek terug naar het korps. Al snel moet hij weer een bizarre zaak oplossen samen met het korps. Nu een zaak van zes slachtoffers één lichaam. Een lijk dat in de pers wordt beschreven als de lappenpop. Alles heeft te maken met een eerdere zaak van Wolf. Ze hebben veel reclame gemaakt over de triller maar persoonlijk vind ik hem middelmatig. Er bestaan veel betere trillers!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (100 boeken)

Citaat: "'Vertel me eens, als jij de duivel bent, wat ben ik dan?'"

In dit boek volgen we rechercheur William Fawkes, Wolf voor de vrienden, en zijn collega's van de afdeling Moordzaken in hun zoektocht naar een seriemoordenaar. Het eerste lichaam dat wordt gevonden lijkt op een lappenpop dat bestaat uit 6 verschillende slachtoffers. Nadien publiceert de moordenaar een lijst met namen van zijn volgende slachtoffers met de datum waarop ze zullen sterven, ook Wolfs naam staat op deze lijst. Het boek leest zeer vlot, vooral het eerste deel. De schrijver heeft een sarcastisch gevoel voor humor dat ik zeker weet te waarderen maat soms wordt er van de hak op tak gesprongen wat verwarrend kan zijn. De uiteindelijke ontknoping is zeer verrassend.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Londen