About a boy

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "'That,' she said in between great gulps of air, 'is ... the ... most... romantic... thing ... anyone's ever said to me.'"

Will is een 36-jarige jongen en Marcus is een 12 jaar oude man. Beiden staan ze volop in het leven, maar lijken ze er niet het volle uit te halen. Ja, er is het luilekkerleven van Will en Marcus hoeft niet zo idioot te doen als een kind, maar zo kan het niet.

Door een speling van het lot ontmoeten ze elkaar. Als bij donderslag voelen ze een speciale genegenheid voor elkaar. De vrouwen die naast hen staan, houden de mannen samen. Een relatie die tot nadenken aanzet.
About a Boy is in 2002 verfilmd met Hugh Grant en nog wat prominenten en scheerde hoge toppen. Terecht, het boek is een fantastisch relaas over (ont)groeien en (ont)leven.

Hapklare hoofdstukjes en een vlotte pen zorgen ervoor dat je erdoor vliegt.

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
iwan van wolputte op 14 oktober 2011:
Om niet te vergeten, de verukkelijke Rachel Weisz, en de getalenteerde Toni Colette in 1 film. Heaven!
Peter Desmet op 25 januari 2011:
Ik heb de film nog niet gezien maar ik kan met Hugh Grant moeiteloos voorstellen in de rol van Will ! Eén ding is het idee hebben: volwassenen die zich als pubers gedragen en kinderen die zich als verantwoordelijke volwassenen gedragen. Maar een andere zaak is om daar een fantastisch boek over te schrijven en daar is Hornby briljant in geslaagd. Een welgemeende proficiat !
Andr├ę Oyen op 19 april 2009:
De film was goed, maar het van het boek krijg ik het nog altijd warm als ik er aan denk. Prachtig!