Vogelman

Gelezen door: Chantal Munten (1 boeken)

PRACHTIG EEN THRILLER VAN DE BOVENSTE PLANK. een boek zoals ik er nog nooit één gelezen heb

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
ingrid op 5 januari 2016:
Het is de eerste keer dat ik iets van deze schrijfster hoor en lees. Ik kreeg het boek van een vriend die het bij de kringloop vond. Een goede thriller! Ik ga zeker uitkijken naar een ander boek van deze auteur.
Greet Bachot op 19 januari 2006:
Fantastische thriller. De behandeling is een volwaardige opvolger.

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Dit was mijn eerste kennismaking met deze schrijfster, en het viel goed mee. Zij heeft een vlotte schrijfstijl met de nodige cliff-hangers zodat je steeds wilt verderlezen. Het verhaal is af en toe te luguber, maar dat neem je erbij. Ze bouwt de spanning goed op, om op het einde naar een geweldig plot te gaan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Claude Bonvin (694 boeken)

Een goed geschreven thriller die geen moment verveelt. Een beetje voorspelbaar, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik te veel lees. Vijf vrouwen worden ritueel vermoord aangetroffen. De vrouwen hebben een detail gemeen. Rechercheur Jack Gaffery denkt dat hij op het spoor is van het gevaarlijkste soort misdadiger. Lezen maar!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Debora De Backer (12 boeken)

Een vriendin had al tijdje geleden aangeraden boeken van deze schrijfster te lezen. Dan ben ik maar begonnen bij haar 1e boek. Er zullen er nog zeker volgen. Mooi en vlot geschreven. Vanaf het begin spannend, mooi opgebouwd, prachtige wendingen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "In de auto was het nog warm omdat hij de hele dag in de zon had gestaan. Er hing ook een scherpe lucht. Haar man had de gewoonte om zijn vuile cricketspullen dagenlang in de kofferbak te laten liggen. 'Ik vermoord je nog eens, Michael' mompelde ze, terwijl ze naar de juiste sleutel zocht. Ze moest niet vergeten te zeggen dat hij die spullen er vanavond nog eens uit haalde en waste voordat ze naar bed gingen, en hem eraan herinneren dat ze allebei een baan hadden en hij zijn aandeel in het huishouden moest doen. Ze kauwde op haar wang en maakte haar gordels vast. Een hond was een goed idee. Een boxer of een dobermann. Iets groots. Iets gespierds. Die kon ze dan ook meenemen als ze ging joggen. Misschien zou dat de vrachtwagenchauffeurs op Trafalgar Road afleren om haar op straat na te roepen. In het licht van de straatlantaarn vond ze de contactsleutel, startte en keek in haar spiegeltje. Op de achterbank ging een man rechtop zitten. Hij glimlachte."

Jack Caffery is rechercheur moordzaken, en krijgt zijn eerste zaak toegewezen. Op een verlaten terrein worden de lichamen van vijf jonge vrouwen, vermoord en verminkt teruggevonden. De moordenaar plaatst vogeltjes in de lichamen van de vrouwen. Dat is zijn handelsmerk en zo wordt hij bekend als Vogelman. Jack probeert deze kille moordenaar te pakken te krijgen maar kan niet voorkomen dat er nog andere slachtoffers vallen.

Het personage Jack is een doorgedreven rechercheur maar heeft zelf nog een persoonlijk leed dat hij vanaf zijn jeugd met zich meedraagt. Mo Hayder weet hoe je een goede thriller moet schrijven, en ik vind het verhaal zeker niet voorspelbaar. Als lezer word je op het verkeerde been gezet. Topthriller!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (95 boeken)

Citaat: "'Ik begrijp je,' had de glimlach beduid. 'Ik ben net als jij, wie onmenselijk ziek is loopt vroeg of laat tegen een lotgenoot op.'"

Het boek begint onmiddellijk bij de ontdekking van 5 vrouwenlichamen in een verlaten veld. De vrouwen zijn misbruikt, verminkt en er is een vogeltje naast hun hart genaaid. Na enkele hoofdstukken blijkt al dat het over necrofilie gaat. Ik vind het een zeer goed boek dat ik op vakantie al na 3 dagen heb uitgelezen. Het is steeds interessant wanneer in een boek zowel de verhaallijn van de rechercheurs, slachtoffers als moordenaars wordt beschreven.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: christine wisse (6 boeken)

Zeer boeiend. Gelezen in enkele dagen!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Greenwitch