Hoop voor de doden

Gelezen door: Peter Desmet (160 boeken)

Dit is het tweede detectiveboek van Willeford met inspecteur Hoke uit Miami als hoofdpersoon. Willeford schenkt in dit 2de boek vooral veel aandacht aan de moeilijke sociaal-economische situatie van Hoke. Zijn ex-vrouw krijgt de helft van zijn loon en hij dient ook de forse medische kosten van zijn 2 dochters te betalen. Bovendien moeten de leden van het politiekorps van Miami in de stad zelf wonen. Maar dat is bijna onmogelijk geworden omdat de stad is opgedeeld in etnische ghetto's of in veel te duur geprijsde woningen. Hoke weet op slinkse wijze uiteindelijk een oplossing te versieren.

Tegelijkertijd schetst de auteur het probleem van ongetrouwde latina-vrouwen in Miami. Als die onverwacht zwanger worden, worden die zonder pardon de straat opgeschopt, ook al wonen ze al lang niet meer in Cuba of Midden-Amerika maar in het (beschaafde) Florida.

Naast deze goed uitgewerkte sociale kanttekening weet Willeford ondertussen nog een deftige plot neer te zetten ook, met heel wat gevoel voor spanning en humor. Neen, echt wel spijtig dat de man slechts vier misdaadromans heeft kunnen schrijven alvorens hij stierf.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: