Niemand die je hoort

Gelezen door: Bart Debbaut (1 boeken)

Niemand die je hoort is de opvolger van De 50/50 moorden. Net als in dat boek vertrekt auteur Steve Mosby van uit een originele invalshoek. Een man gijzelt jonge vrouwen en laat ze van honger en dorst omkomen. Ingenieus zorgt hij er via sms'jes en mails voor dat de buitenwereld de slachtoffers niet mist. Op het moment dat de vrouwen sterven stuurt hij de vrienden van die vrouwen een sms: 'Je hebt haar laten doodgaan'.

Mosby laat in dit boek opnieuw zien hoe goed hij personages kan neerzetten. Je kan ze je als lezer erg goed voorstellen. De spanning wordt ook stelselmatig opgevoerd met knappe dialogen en haarscherpe beschrijvingen van wat er precies gebeurt.

Het enige minpuntje in dit boek is de uit de hand gelopen plot. De manier waarop de puzzelstukjes plots in elkaar vallen komt nogal kunstmatig over. Toch blijft dit boek erg knap geschreven. Mocht de auteur meer aandacht gegeven hebben aan een geloofwaardige eindspurt, zou dit boek heel erg knap geschreven zijn. Om te eindigen met een vergelijking: Dit boek is als een heel erg spannende rit in de Ronde van Frankrijk waarin de finale ontsierd wordt door enkele onvoorziene omstandigheden. Maar... beslist de moeite!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: