De ontelbaren

Gelezen door: Norbert De Meyer (139 boeken)

Citaat: "Nu kwam de hoofdmacht, miljoenen en miljoenen over alle grote wegen in het Westen, het vrachtverkeer viel stil, forenzen konden niet op hun werk komen, formulieren werden niet ingevuld, orders niet gegeven, het ging te snel, hoe traag de meute ook vorderde, en ze waren met te veel, te veel."

Stel: we worden overrompeld door vluchtelingen, wildvreemden uit het Oostblok die met gretige handen en ogen alles op hun weg inpalmen, bijeen graaien en overmeesteren. Als een sprinkhanenplaag. De overheid is de pedalen kwijt, chaos heerst alom, het recht van de sterkste slaat toe, de wapens spreken en de onvermijdelijke clash tussen hebben en niet hebben ontaardt in bloed en tranen. Vechten om bezit, slaande ruzies, alles verterende afgunst, nijd en jaloezie. Of een smeltkroes van dit alles.

Hallucinant en, mag ik hopen, ietwat over het paard getild. Maar toch… wat is vandaag onmogelijk? Fascinerend verhaal, ruig en stoer, ongemakkelijk aanvoelend als een fakir op een nageltapijt. Gelukkig, tot nu toe, een nare droom. Of om ’s avonds geen oog dicht te doen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: