Tumult

Gelezen door: André Oyen (3553 boeken)

Citaat: "Al jaren woont de liefde in mijn mouwen
Maar vandaag schud ik ze eruit.
Genoeg tijd verspild aan het likken
Van de sterren, of goed zijn in de eigen afwezigheid.
Vanavond zetten we een horizon van stemmen op. "

Maarten Inghels (1988) is al een tijdje bezig met poëzie, maar zijn bundel Tumult, uitgegeven in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij, wordt wel één van de meest succesvolle poëziedebuten van de laatste jaren genoemd. Persoonlijk was ik ook erg onder de indruk van dit juweeltje.

De gedichten uit deze bundel vormen een verhaal waar zowel power als lyriek uit straalt. De man heeft gevoel voor taal en boetseren met taal. Voortdurend gebruikt hij linguïstische vondsten die zijn woorden kleur en ook soms kracht geven. Bijzonder mooi vind ik ook de gedichten waarin hij visueel ‘vertelt’. Vandaag zat ik op bus 32 is daar een schitterend voorbeeld van. Op onnavolgbare wijze schildert hij collega dichter Leonard Nolens zoals ik hem ook ken en tegelijkertijd weet hij daar ook nog de gevoelens bij te voegen die de man bij hem oproept. Daar heb je talent voor nodig.

Door een gedicht te beginnen met Als een dwanggedachte kom ik op visite in je ogen creëert hij mijns inziens een spanningsveld waardoor je niet alleen dit gedicht maar ook de rest van zijn werk wil lezen.
Tumult is een bundel die je woord voor woord leest en proeft!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: