De troostelozen

Gelezen door: Marleen Verhoeven (2 boeken)

Een fascinerend boek over het onderbewustzijn van de mens. Het is een verhaal over en rond het gebrek aan communicatie en inleving. Het hoofdpersonage komt in bizarre situaties terecht en hoe groter het kluwen in zijn hoofd wordt - hoe meer bizar zijn omgeving reageert.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
André Oyen op 14 februari 2009:
Een zeer mooi boek!

Gelezen door: Marc Dilliën (135 boeken)

Citaat: "Terwijl de lift omhoog ging bleef de bejaarde bagagist de beide koffers dragen, en ik zag dat hij rood werd van inspanning...
"Ik zou ze maar even neerzetten als ik u was."
"ik ben blij dat u erover begint mijnheer," en aan zijn stem was verbazingwekkend nauwelijks te horen dat hij zo'n lichamelijke inspanning verrichtte.
"Toen ik in dit vak begon, heel veel jaren geleden, zette ik de koffers altijd neer.""

De hoofdpersoon, de wereldberoemde musicus Ryder, arriveert in een niet nader genoemde stad. Hij belandt in een soort droomwereld waar elementen als plaats, afstand en tijd niet meer relevant zijn. Hij ontmoet een aantal inwoners die hem allen wel iets te vragen hebben, ze overstelpen hem met verzoeken en verplichtingen, waardoor de drie dagen van zijn verblijf hectisch worden.

Verbluffend hoe de auteur zijn personage doet belanden in een aantal bizarre situaties, bevolkt met opmerkelijke figuren, zonder dat dit geforceerd overkomt. Je voelt als lezer dat dit niet goed gaat aflopen, dat het eindpunt van zijn verblijf gaat mislukken en toch blijf je geduldig de meer dan 500 bladzijden uitlezen.
Misschien is dit wel de verdienste van de mooie stijl waarin het boek werd geschreven, of althans vertaald. Mooie volzinnen, veel afwisseling in de zinsopbouw, levensechte personages.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: