De claim

Gelezen door: Maaike Vermeulen (1 boeken)

Citaat: "Toen de kogels Pumkins hoofd binnendrongen, werden de schoten door maar liefst 8 mensen gehoord. Drie van hen deden snel hun ramen dicht, controleerden of hun deur goed op slot zat en trokken zich in hun veilige,of in elk geval dichte, woning terug. twee anderen, die vaker met zulke dingen te maken hadden gehad, maakten net zo snel als de schutter dat ze wegkwamen, misschien nog wel sneller. Weer een ander, de recyclingfanaat van de buurt, was in wat vuilins naar aluminium blikjes aan het wroeten toen hij de harde knallen hoorde. Hij sprong achter een stapel kartonnen dozen, bleef daar tot er niet meer geschoten werd, glipte toen een steegje in en zag wat er van Pumkin was overgebleven."

De claim is een spannend boek met veel actie in beschreven echt een heel goede triller net als alle boeken van John Grisham is dit weer één dat je niet naast je kan leggen als je er eenmaal in begonnen bent. Echt een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (580 boeken)

Citaat: "De zwarte Porsche Carrera kwam onder een grote boom in Dumbarton Street tot stilstand. Clay stapte uit en kon zijn nieuwste speelgoed enkele seconden negeren, maar na een blik in alle richtingen draaide hij zich om en keek er weer bewonderend naar. De Porsche was nu al drie dagen van hem en hij kon nog steeds niet geloven dat hij hem had. Je moet eraan wennen, zei hij steeds weer tegen zichzelf."

Clay Carter is een pro-deo advocaat die reeds vijf jaar voor het Bureau voor Rechtshulp werkt. Met zijn loon kan hij amper overleven. Het levert hem ook de minachting op van de ouders van zijn vriendin, Rebecca Van Horn.
Wanneer hij een cliënt verdedigt die een jonge kerel doodschoot, wordt Cay benaderd door een man die hem voorstelt om te procederen tegen de producent van het geneesmiddel dat zijn cliënt innam. De zaak wordt een succes en in een mum van tijd wordt Clay enorm rijk. Hij stampt met de hulp van zijn geheime infobron een advocatenkantoor uit de grond en begint tegen andere producenten te procederen in de hoop snel tot een schikking te komen. Het geld stroomt binnen, maar zijn vriendin is hij kwijt. Niet getreurd, want de schoonheden liggen voor het oprapen!
Schone liedjes duren echter niet lang en op een bepaald moment overspeelt Clay zijn hand en krijgt een koekje van eigen deeg: er worden schadeclaims tegen hem opgestart.
Een typische Grisham-thriller met een duidelijke boodschap: hoogmoed komt voor de val!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (698 boeken)

Zeer goed.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (543 boeken)

Bijzonder knappe rechtbankthriller, een genre waarin Grisham zich gespecialiseerd heeft. Deze keer worden advocaten die zich bezighouden met massale claims tegen firma's die een of andere fout begingen of een fout product verspreidden grondig doorgelicht. Hun zaken lopen ook wel eens fout en dan zijn de gevolgen even erg, de miljoenen dollars vliegen over en weer alsof het niets is. Boeiende plot, bekende superieure stijl en gedegen uitwerking van de feiten. Het leest als een trein en je slikt met de glimlach de soms wel belachelijk eenvoudig geschetste figuren. Prima vakantielectuur !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Washington