De slaappop

Gelezen door: Bart Verdeyen (631 boeken)

Citaat: "Mijn liefste Daniel, Vandaag reed ik door de woestijn, bij de sterrenwacht van Palomar, waar ze die grote telescoop hebben. De lucht was weids, het schemerde en de sterren kwamen net tevoorschijn. Ik moest de hele tijd aan je denken. Dat je zei dat niemand je begrijpt en dat iedereen jou de schuld geeft van slechte dingen die je niet hebt gedaan, hoe moeilijk dat moet zijn. Ze kunnen niet in je hart kijken, ze zien de waarheid niet. Net zoals ik. Je zou het nooit zeggen, want je bent bescheiden, maar ze zien niet wat een volmaakte mens je bent. Ik stopte, ik kon er niets aan doen, ik betaste mezelf overal, je weet wel wat ik deed (wedden, stouterd?). We vrijden met elkaar, jij en ik, onder de sterren. Ik zeg 'we' omdat je in de geest bij me was. Ik doe alles voor je, Daniel ..."

FBI-agente Kathryn Dance moet de veroordeelde Daniel Pell ondervragen. Pell heeft de rijke familie Croyton vermoord. De jongste dochter van de Croytons overleefde de slachtpartij omdat ze lag te slapen onder haar knuffels. Vandaar de titel van het boek De Slaappop.

Kathryn Dance heeft haar persoonlijke problemen. Bij een vorige actie liep alles in het honderd. Ze voelt zich nog steeds verantwoordelijk voor deze mislukking en is daardoor erg onzeker. Tot overmaat van ramp ontsnapt Pell uit een zwaarbewaakte inrichting. De slaappop, ondertussen volwassen, is in groot gevaar. Een zenuwslopende thriller die boeit vanaf de eerste bladzijde. Met een bestsellerauteur als Jeffery Deaver zit je altijd goed voor een gezonde brok spanning!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Myriam De Munck op 30 oktober 2009:
Een prachtig en spannend boek. Een boek dat je niet kan wegleggen. Je wilt steeds verder lezen, super spannend en vlot geschreven