De vrouw die met vuur speelde

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Ze lag met leren riemen vastgegespt op een smalle brits met een gehard stalen frame. Het tuig spande over haar borstkas. Ze lag op haar rug. Haar handen waren aan beide kanten van haar heupen aan het bed vastgebonden. Ze had al lang geleden haar pogingen opgegeven om los te komen. Hoewel ze wakker was, lag ze met haar ogen gesloten."

Het tweede deel in de Millennium Trilogie is een krachtige thriller. Uit de manier waarop het verhaal verteld wordt, komt duidelijk naar voren dat de schrijver journalist is. Het is een hedendaags verhaal dat breed wordt aangepakt. De personages zijn ongewoon goed getekend en hebben niet alleen hun menselijke kantjes, maar laten je soms twijfelen over wie nu dader of slachtoffer is. De relatie tussen hoofdpersonage Mikael Blomkvist, journalist, en Lisbeth Salander, eigenwijze jonge vrouw, is zo gecompliceerd dat ze echt begrijpelijk is. De wiskundige vergelijkingen die het boek her en der doorkruisen, brengen de lezer tussen al de spanning door, weer met beide voeten op de grond.

Het aansnijden van maatschappelijke thema's, de spanning en de krachtige opbouw van het verhaal, maken van dit twee deel uit de trilogie een daverend succes!

 | Reacties (7)Delen |
7 reacties:
Brienemiene op 19 juli 2011:
Ik heb net het eerste deel gelezen en ik moet toegeven dat het echt als een sneltrein leest... Daarom ben ik ook snel overgestapt naar het tweede deel. Eens kijken wat dat zal brengen nu.
Ivetta op 19 november 2010:
Dit is echt de beste trilogie ooit! Ik ben nu pas klaar met het laatste boek,en al moet ik zeggen dat het af en toe een beetje saai of héél ingewikkeld was, het boek blijft geweldig! Ik ben nu 15 jaar en vind dat tieners het ook moeten kunnen lezen, en geen schrik hebben van het aantal pagina's van het boek. Het is werkelijk ge-wel-dig!
Claude Bonvin op 2 september 2010:
Gewoon prachtig en weer spannend geschreven. Ik vind het zelfs iets beter dan zijn eerste boek.
Stefaan op 12 november 2009:
Gewoon één van de beste boeken die ik ooit heb gelezen in het genre. Boek 1 was zeer sterk, boek 2, De vrouw die met vuur speelde is minstens even goed. Het personage van Salander kwam nu nog meer op de voorgrond wat het verhaal nog beter maakte. Eindelijk eens een sterke vrouw ipv de "hollywood"-macho's. Deze boeken smeken om verfilmd te worden.
Karla op 9 september 2009:
Spannend, intrigerend, meeslepend. Gevaarlijk, want het risico zit erin dat huiselijke werkjes blijven liggen, omdat stoppen met lezen heel moeilijk is. De losse eindjes uit het eerste deel worden in dit tweede deel 'verklaard'. Geeft op het eind een 'af' gevoel. Benieuwd wat het derde deel nog zal brengen. Enige opmerking: ik denk dat dit boek (en het eerste deel eigenlijk ook) best iets minder dik gekund had. Hetzelfde wordt namelijk soms iets te vaak herhaald. Maar de uitwerking van de plotlijnen en de personages is knap!
nathalie borghans op 11 februari 2009:
Ik heb het eerste en tweede boek gelezen van Stieg Larsson. De boeken lezen zo goed en zijn zo spannend, dat je niet kan stoppen met lezen tot het einde. Je gaat helemaal op in het verhaal. Het is heel goed geschreven. Ik moet het derde boek gewoon lezen!
christel op 13 januari 2009:
Heb de volledige millenium trilogie van stieg larsson gelezen. Ben eigenlijk niet zo voor trilogies, maar deze is echt de moeite waard. Goede verhaallijnen, die naaldloos met elkaar verweven worden.Markante hoofdpersonages. Verslavend,deze boeken houden je echt in de greep van begin tot einde. Een echte aanrader.

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Ik had zeer genoten van het eerste deel, maar het tweede deel vond ik nog beter. Dit boek had meer snelheid, meer spanning en je wordt ondergedompeld in een wereld van duistere geheimen. Het verhaal is goed uitgedacht, met de juiste spanning zodat je niet kunt wachten met deel III te lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Monia (24 boeken)

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Liliane Daniels (21 boeken)

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (551 boeken)

Deel twee van de Millenniumtrilogie laat dezelfde personages (Blomkvist en Salander) optreden in een zaak rondom drie moorden. Maar alles wat voorafging sluit ook hierop aan en langzaam maar zeker komt de lezer meer te weten over het verleden van de raadselachtige (super)vrouw, die de spil vormt waarrond de plot is opgebouwd.

Meeslepend verhaal, degelijk uitgewerkte personages, ingenieus opgebouwde spanningsboog, die door het open einde al direct naar het derde deel doet grijpen. Een aangrijpende thriller, die je urenlang blijft boeien.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (705 boeken)

Goed. Op naar deel drie.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Zweden