De gevangene

Gelezen door: Bart Verdeyen (565 boeken)

Citaat: "Ik hoop dat ik niet naar de hemel ga. Ik wens dat ik bij mijn dood kan gaan slapen en dan niet meer wakker word en nooit een machtmerrie heb. Eeuwige rust, zoals je op sommige grafstenen ziet, daar hoop ik op. Want ik wil het godsgericht niet. Ik wil niet dat ooit nog iemand over me oordeelt. Toen ik in de dodencel zat, vroeg ik me af wat de reden voor mijn geboorte was als ik dat alles moest doormaken. Wat was zelfs de reden voor mijn geboorte? Bijna vervloekte ik mijn moeder en vader - zo erg was het - omdat ze mij op de wereld hadden gezet. Als ik het allemaal kon overdoen, zou ik niet geboren willen worden."

John Grisham vertelt in De gevangene het waargebeurde verhaal van Ron Williamson die ten onrechte beschuldigd wordt van de moord op de 21-jarige Debbie Carter.

Dit is geen typisch Grisham-boek! Het is wel een aangrijpend verhaal van een onschuldig persoon die steeds verder afglijdt in een onrechtvaardig juridisch systeem. Wie het uiteindelijk gedaan heeft, is niet zo belangrijk. Zolang men maar een 'schuldige' vindt. Slechts door de inzet van een aantal ge├źngageerde vrijwilligers komt Ron Williamson jaren later uiteindelijk vrij. De man is echter een wrak en kan niet meer genieten van zijn herwonnen vrijheid.

Na een aantal bladzijden kan je het boek niet meer opzij leggen. Zeer de moeite waard!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: