Piep zei de muis

Gelezen door: Sofie (100 boeken)

Citaat: "'Je hebt voor een vol uur betaald, dusnwe kunnen net zo goed nog even lol maken, hè?' Met die woorden begon de slachtpartij."

Dit het tweede boek met inspecteur Helen Grace in de hoofdrol en ook dit boek leest als een trein. Helen probeert de gebeurtenissen met haar zus te verwerken maar er duikt alweer een seriemoordenaar op. Deze keer worden papa's die vreemdgaan op brute wijze afgemaakt. Het einde is bruusk en de uiteindelijke reden van de seriemoordenaar zet je toch even tot nadenken..

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (565 boeken)

Een bijzonder zwakke thriller, waarin een opeenstapeling van misdaden, wrakkige personages, bloederig geweld enz. het gebrek aan een doordachte plot moeten verdoezelen. Ik heb geen zin om de andere exemplaren uit deze nochtans bewierookte reeks rondom een beschadigde inspecteur ook nog te lezen, want je raakt na enkele van de korte hoofdstukjes zo uitgekeken op de afgezaagde schrijftechnieken en dito tekeningen van de personages, dat je zin hebt om de rest enigszins diagonaal te verwerken. Om snel te vergeten ! Alles gebeurt in Southampton, Engeland !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (612 boeken)

In de omgeving van Southampton is een seriemoordenaar actief. Ze heeft het gemunt op getrouwde mannen die een prostituee bezoeken. De mannen worden op een gruwelijke manier mishandeld. Na hun dood wordt hun hart verwijderd en in een pakket bezorgd aan hun familie of op hun werk. Helen Grace moet de zaak proberen op te lossen. Ze heeft net een zware periode achter de rug na de dood van haar zus Marianne, waarvoor Helen zelf verantwoordelijk was. De pers heeft een vette kluif aan deze moordenaar. Eén journaliste in het bijzonder, Emilia Garanita, maakt Helen en haar team het leven bijzonder zuur door haar giftige artikels. Hierdoor wordt de druk op de politie om snel met resultaten te komen alleen maar groter. Helen Grace wordt door een eerste verdachte op het verkeerde been gezet waardoor er kostbare tijd verloren gaat. Ondertussen wordt de relatie met hoofdinspecteur Harwood steeds slechter omdat Helen op haar eigen manier het onderzoek aanpakt en niet altijd keurig binnen de lijntjes loopt. Net zoals al zijn boeken is ook dit verhaal zeer spannend en vlot geschreven in de gekende stijl van de auteur. Het staat garant voor enkele uren heerlijk maar ook gruwelijk leesplezier!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Southhamptons