In het daglicht

Gelezen door: Sylvia Van den Eynde (6 boeken)

Een overbekend thema voor veel vrouwen: alles investeren in je partner en er weinig voor terug krijgen. Het overkomt Elizabeth, hoofdpersoon in dit verhaal. Haar man was ooit een bekend football-speler, die dankzij drugsgebruik aan lager wal is geraakt. Als televisiemedewerker slaagt hij er echter in weer een naam op te bouwen en na verloop van tijd krijgt hij een geweldige baan aangeboden. De consequenties zijn dat Elizabeth voor de zoveelste keer alles op moet geven om hem te volgen en voor het eerst realiseert ze zich dat ze een eigen leven wil leiden. Ondanks het uitgekauwde onderwerp een roman die je het liefst in een ruk uit zou willen lezen. De opbouw is dusdanig dat je steeds wilt weten hoe het verder gaat en of Elizabeth nu eindelijk eens voor zichzelf kiest.

Voor liefhebbers van Rosamunde Pilcher en Maeve Binchy, maar ook van Marianne Fredriksson en Majgull Axelsson. Zorgvuldige vertaling.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Isabelle Dehasque op 11 maart 2009:
Inderdaad geen slecht boek. Ik was er aan begonnen met het idee een chicklit in handen te hebben, maar qua stijl deed het me eerder denken aan Maeve Binchy en zelfs aan de boeken van Nicci Gerrard. Er zit duidelijk evolutie in de hoofdpersonages, de onderlinge relaties zijn behoorlijk uitgewerkt. Af en toe irritante niets-toevoegende tussenvoegsels die dan toch weer doen denken aan Jill Mansell, maar daar lees je toch gewoon over.

Gelezen door: Lucie Frans (22 boeken)

Een goed boek dat de realiteit weergeeft. Goed geschreven. Elisabeth en Jack trouwen jong en krijgen twee dochters, wanneer de meisjes gaan studeren wordt het stil in huis. Jack krijgt de baan van zijn dromen aangeboden en Elisabeth legt haar dromen weer opzij om hem te volgen naar New York. Wanneer Elisabeths vader sterft neemt ze een dramatische beslissing.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: