Voor altijd bij jou

Gelezen door: Ilse Anné (30 boeken)

Citaat: "Kom in je jurk van duizend vlinders, en goud aan je voeten. Kom luisteren naar Jacques’ verhaal geschreven in woorden van zand, die zelfs de zee niet wissen kan. "

Tante Zoë, oom Fredo en neef Gill keren terug uit Amerika en trekken tijdelijk in bij Hannah en haar familie, die aan zee wonen. Aanvankelijk is de eigenzinnige Hannah daar niet over te spreken. Stilaan ontdooit ze en raakt ze bevriend met haar raadselachtige en ondernemende neef. Gill is wel ernstig ziek, maar dat houdt hen niet tegen om uit te zoeken wat er tijdens WO II met hun grootvader gebeurde – een familiegeheim. Het afscheid van Gill is echter onontkoombaar. Voor altijd bij jou is een ontroerend, soms dromerig en poëtisch verhaal over vriendschap en verraad, moed en afscheid, met de nodige zin voor humor verluchtigd.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
lesley op 18 maart 2007:
Ik vond het een heel mooi en spannend boek het is een boek over een grote vriendschap. Ik lees graag boeken maar dit was echt het mooiste boek dat ik ooit gelezen heb. Ik doe er zelfs een boekbespreking over!
Céline De Jaegher op 16 december 2006:
Het is een super, super en nog eens een super leuk boek! Droevig, spannend, eng, ...
Ik heb ervan genoten. Ik heb nog nooit zo een spannend boek gelezen! Groetjes Celine (9 jaar)