Beloken dagen

Gelezen door: André Oyen (3507 boeken)

Citaat: "De yankees staan te springen om de Irakezen te kunnen uitroken. Van de rest van de wereld, die goed beseft tot welke tragedie zulke agressie zou leiden, trekken ze zich niets aan, en stilaan keren die mensen zich tegen hen, tegen hun kilhartige president en zijn gretige ijzervreters. Men wil geen deel meer hebben aan de weerzinwekkende dans op de ruggen van de armsten."

Beloken dagen is het derde deel van dagboekencyclus van Wannes Van de Velde en het bevat zijn notities van 2001 tot 2003. Hij neemt ons daarin mee in zijn eigen wereldbeeld, naar ziektemomenten, warme brieffragmenten, intense gesprekken met dierbaren, vaststaande feiten en hun subjectieve interpretaties, muzikale mijmeringen, bedwongen angsten, moedige gedachten.
Elke bladzijde had een lied van Wannes kunnen zijn. In dit dagboek vinden we de kunstenaar Wannes en de mens Wim op zijn best. Wannes Van de Velde was een zéér gedreven kunstenaar die blijkbaar moeiteloos van de ene kunst naar de andere overschakelde. Muziek, literatuur, beeldende kunst, poppentheater, en diens meer, hij deed het allemaal met evenveel passie.

Dit zéér mooie en warme boek is een weerspiegeling van de enige echte Wannes, want schrijven dat kon hij ook.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: