Een andere voorkeur

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Niemand zag dat hij door het bos liep, niemand zag wat hij in zijn armen droeg. Een bescheiden gewicht voor een volwassen man, toch had hij er moeite mee, hij liep onzeker en zoekend. Zo nu en dan bleef hij staan om even naar adem te happen, dan ontsnapte hem een kreunend geluid. Daarna ging hij zo snel mogelijk weer verder."

Een prachtige thriller met hoofdstukken die bolstaan van bittere pijn. De gruweldaad van een door het leven gekwelde man wordt onomwonden verteld, evenals de gevolgen die zijn daad heeft voor het dorp en zijn inwoners. De verscheidenheid aan karakters wordt meesterlijk uitgesponnen: de moordenaar zelf uiteraard, maar ook de moeder en haar echtgenoot, de twee mensen die het slachtoffertje vinden, de leraar, inspecteur Sejer die in elke situatie de rust kan bewaren... Ieder personage wordt op kundige wijze beschreven en omschreven.

Een verhaal uit het leven gegrepen met levensechte personages, een stevige plot en uiteindelijk toch nog een onverwacht slot. Een psychologische thriller waar je stil van wordt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lydia (221 boeken)

Citaat: "Ze onderzochten de weg en de greppels grondig, zonder dat het iets opleverde. Zijn moeders waarschuwing was langs hem heen gegaan, nauwelijks voelbaar, als een veertje over je wang, en Jonas had de stok weggegooid en was in een vreemde auto gestapt. Want mensen zijn veranderlijke wezens, ze doen beloftes die ze voortdurend breken en ze volgen impulsen die ze naderhand niet kunnen verklaren.
"

Weer een prachtige thriller van deze schrijfster! Een jongetje is misbruikt en kennelijk vermoord. Een andere jongen verdwijnt. De zoektocht begint. We maken kennis met alle betrokkenen, de manier waarop ze reageren op de verdwijningen, de pijn die dit allemaal met zich meebrengt. Daders en slachtoffers. Je leest het in één ruk uit en de ontknoping is verrassend!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Citaat: "av"

Weer zo'n pareltje van deze auteur. Het is alweer even geleden dat ik het las, maar het blijft je heel lang bij. Een jongetje wordt misbruikt en vermoord. Een andere kind, ook een jongen, verdwijnt. Er wordt een grootse zoektocht opgezet. Je leert alle betrokkenen in het verhaal kennen met goede en kleine kantjes, de manier waarop ze allemaal reageren op die verdwijning. Je krijgt inzicht in de dader en begrip voor het slachtoffer.
Dit is zoals een literaire thriller er hoort uit te zien. Ik ben niet echt een die hard fan van de Scandinavische misdaadauteurs, maar voor Fossum maak ik grààg een uitzondering. Zij is zo veel méér. Een mens zou Noors gaan leren om het in het origineel te kunnen lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Debora De Backer (12 boeken)

Een boek die je niet zomaar naast je neer kan leggen. Als mama stel je je heel veel vragen. Je wordt ook meegezogen in het verhaal van de dader... en daar word je wel even stil van.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Noorwegen