De blinddoek

Gelezen door: John Emery (10 boeken)

Citaat: "De politieman was jong en mollig. Zijn buik lubberde over zijn broek en trok de blauwe stof van zijn overhemd strak onder zijn pistool. Ik vroeg me af of het zwaar was. Het was zo dichtbij.Ik zou het kunnen aanraken. Toen streek ik er met mijn knie langs. De man bewoog zich niet."

Iris, het hoofdpersonage ontmoet vier personen die haar op verschillende manieren uitdagen en uiteindelijk grote veranderingen in haar leven teweegbrengen.
Het opsplitsten in vier delen, waarbij de situering van de eerste drie terugkomen in het vierde deel, werkt. De interactie tussen Iris en de vier anderen is beangstigend sterk geschreven. Sommige delen lezen echt als een thriller. Alle grote thema's (liefde, macht, onderwerping, erotiek,...) en zintuiglijke waarnemingen (stemresonantie, geuren, beeldvorming,...) komen op een prachtige cross-sectionale manier aan bod.

Een boek van Gargantueske intensiteit!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
leesbeest op 4 oktober 2009:
Een zeer sterk boek. Deze psychische roman kan iedereen boeien die een beetje geïnteresseerd is in de emoties van de medemens.
Niet alleen wordt Iris geconfronteerd met verschillende sterke mannen in haar leven, ook de stad New York is van grote invloed op haar bestaan.
De tegenstelling tussen de enerzijds intelligente vrouw die zelfstandig wil zijn en anderzijds de dominerende mannen die ze ontmoet is een thema dat hier op een mooie manier wordt beschreven.
Niet echt een gemakkelijk boek maar wel de moeite waard.