De stilte van de hel

Gelezen door: Inge Volckaert (1 boeken)

Citaat: "'En toen?' vraag ik haar. Ze staart zwijgend in de verte. Ziet te veel. Wanneer ze verdergaat, is haar stem vlak en leeg. 'We zagen het allemaal tegelijk. Ik denk dat dit precies de bedoeling was. Het bed was verschoven, zodat het recht tegenover de deur stond. Dus toen we die opendeden, zagen en roken we alles direct.' Ze schudt haar hoofd. 'Ik weet dat ik aan die witte, witte voordeur dacht. Ik was zo verdomd verbitterd. Het was gewoon te veel om te verwerken. Ik geloof dat we daar wel een minuut gestaan hebben. Alleen maar keken. Charlie was de eerste die het besefte - dat Bonnie nog leefde'. Ze valt stil en staart naar dat moment. Ik wacht rustig af. 'Wat ik me herinner is dat ze met haar ogen knipperde. Haar wang lag tegen het gezicht van haar dode moeder en ze leek zelf ook dood. We dachten dat ze dat ook was. Toen knipperde ze met haar ogen."

Dit is het tweede boek dat ik van die schrijver lees. Het eerste was enorm spannend en ik veronderstelde dit ook zo was. En of! Het verhaal wordt zodanig verteld, alsof je 'in' het personage van de hoofdfiguur treedt... je kan niet stoppen met lezen. En je zit niet constant te kijken hoeveel pagina's er nog volgen, nee, je leest gewoon door, het aantal pagina's is onbelangrijk. Je kunt je alles visueel voorstellen, wat het ook 'levendiger' maakt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Ik was vanaf de eerste pagina geraakt door het hoofdpersonage Smoky Barret. Het verhaal is redelijk heftig geschreven, maar toch niet shockerend. De spanning was goed opgebouwd, en het heeft een plot dat weinig mensen zouden vermoeden. Maar wat mij het meest heeft geraakt, waren de rauwe, pure emoties van de personages; meesterlijk verweven in het verhaal. Dit is met verve toch wel één van de betere auteurs van thrillers. Ze zijn veel intenser, donkerder dan een Tess Gerristen of een Patrica Cornwell. Echt een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: